Ingyen reggelivel várja a kutyákat a kávézó

Ebben a hónapban ingyen kínálja a kutyareggelit a belvárosi Farger Kávézó. Budapest első kutyareggelizőjének kínálatában száraztáp, kutyakonzerv és csont is szerepel.

 

15 éve a Szabadság téren lévő Farger kávézó volt az első kutyabarát budapesti vendéglátóhely. A tulajdonosok ismét nagy lépést tettek a gazdik és a négylábúak felé: bejelentették Budapest első kutyareggelijét, amit ráadásul ingyen szervíroznak.

"Ebben a hónapban minden olyan kutyust megajándékozunk egy reggelivel, akinek a gazdája is nálunk reggelizik. A kutyareggeli lehet száraztáp, kutyakonzerv vagy csont is, attól függően, hogy a négylábúaknak mihez van éppen kedvük" - nyilatkozta Farsang Edit, a Farger kávézó egyik tulajdonosa, aki hozzátette: ha beválik a május hónapra szóló akció, valószínűleg állandósítják az ajánlatot és még kutyaétlapot is készítenek majd.

Az ötödik kerületi kávézóba betérő kutyáknak egyébként külön házigazdájuk is van: Frappé, a 13 éves fekete havanese kutya fogadja őket.

"Frappé gyakorlatilag a kávézóban él. Reggel hozzuk magunkkal, napközben itthagyjatjuk, barátkozik a vendégekkel, eszik-iszik, és ha kedve tartja, megsétáltatja magát az épület körül. Igazi házigazda, a betérő kutyákat mindig ő köszönti. Egész nap itt van, önálló életet él, szerintem már a cégbíróságra is bejegyeztette a nevét" - mondta nevetve Farsang Edit.

A tulajdonos arról is mesélt, hogy Frappé világsztárokkal is szokott barátkozni. Körbeszimatolta már Steven Spielberget, Bruce Willist, Jude Lawt, és Melissa McCarthyt is, John Cusack pedig még a földön is kúszott miatta.

"Frappé a bejárattal szemben hasalt a szőnyegen, amikor John Cusack betért hozzánk. A hollywoodi sztár egyből lehasalt hozzá a földre, hogy üdvözölje. A pultban lévő felszolgáló azt hitte, hogy orra esett, de nem, csak elkezdett játszani vele, és barátság szövődött köztük" - tette hozzá Farsang Edit.

A Farger kávézó embereknek szóló étlapján egyébként gazdag reggelikínálat szerepel: hatalmas adag házias bundáskenyeret, magyaros, angol és amerikai reggelit is készítenek, ráadásul reggel 7-től este 9-ig.