Egy teherautó belehajtott az ünneplő tömegbe Nizzában, a tengerparti sétányon csütörtökön későn este, két kilométeren át ment teljes sebességgel az emberek között.


    Legalább 84-en meghaltak, sok a sérült, 18 ember állapota életveszélyes. Az áldozatok közt körülbelül 10 gyerek van. A külügy szerint egy magyar nő is megsérült. A tömegbe lövő sofőrt megölték a rendőrök, azt még vizsgálják, voltak-e társai. Egy nizzai lap szerint egy tunéziai származású nizzai férfi lehetett a támadó.
    A teherautóban fegyvereket, robbanószereket és gránátokat találtak.

A július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékra érkezett tömegbe hajtott csütörtökön késő este egy teherautó Nizzában a parti sétányon. A francia belügyminisztérium péntek reggeli adatai szerint legalább 84 áldozata van a támadásnak.

Több mint 50-en megsérültek, 120-an kerültek sokkos állapotba, a Le Figaro szerint 18 ember állapota életveszélyes, 31-en súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. Christian Estrosi, Nizza polgármestere a helyi médiának délelőtt azt mondta: körülbelül 10 gyerek van a halálos áldozatok közt. A Nice Matin szerint 54 gyerek van a kórházba kerültek között. A Figaro úgy tudja, hogy egy rendőri vezető is meghalt a támadásban.
Forrás: index.hu