A Fidesz a "sajátjait fizeti ki"

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a Fidesz feléli az erőforrásokat azzal, hogy az uniós ciklusban rendelkezésre álló pénzek nagy részét már idén lekötik.

    Berkecz Balázs, az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján példákat említve közölte, hogy a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program teljes keretének 88,91 százalékát, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretének 75,19 százalékát, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programnak pedig 55,80 százalékát tervezik elkölteni.

    A Vidékfejlesztési Program hétéves keretének 94,2 százalékát akarják idén kifizetni úgy, hogy a pénzek kiosztásáért felelős helyi akciócsoportok még csak a tervezési fázisban járnak - emelte ki Berkecz Balázs hozzátéve, a Baranya megyei önkormányzat elnöke már arról tájékoztatott több ellenzéki polgármestert, hogy "ne is számítsanak az első körben például fejlesztési pénzekre".

    Véleménye szerint a Fidesz alapvetően a "sajátjait fogja (...) kifizetni", a hirtelen pénzfelhasználás pedig csak a korrupciós indexet fogja növelni.

Forrás: MTI