Nőtt a gyanúsítottak száma

Hétre nőtt a tiszaszentmártoni embercsempészési ügy gyanúsítottjainak száma; három elkövetőt kedden fogtak el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Fedor Rita emlékeztetett : a rendőrség tavaly augusztusban bűnügyi információk alapján ütött rajta a tiszaszentmártoni embercsempészeken.

A Kisvárdához közeli település egyik házának pincéjében, valamint az ingatlan többi helyiségében 13 afgán állampolgárt találtak, akiket az elkövetők csónakkal hoztak át a Tiszán, a magyar-ukrán határszakaszon. Akkor két magyar állampolgárt elfogtak, két társuk pedig feladta magát a rendőrségen, és azóta mind a négyen előzetes letartóztatásban vannak.

Az ügyben most újabb három magyar állampolgárt fogtak el, akik szintén részt vettek az afgánok, valamint további 13 külföldi Magyarországra csempészésében.

A hét gyanúsított az Ukrajnából a Tiszán csónakkal áthozott migránsokat - a Tiszaszentmártonban elfogott afgánok kivételével - tovább szállította, és segítette eljutásukat nyugat-európai országokba.
Forrás: MTI