Ötven juhot loptak el

Elloptak több mint félszáz juhot ismeretlenek Jász-Nagykun-Szolnok megye két településéről egyetlen éjszaka alatt – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szabó Zita elmondta: a vasárnapra virradóra történt lopások egyikét a Tiszasashoz tartozó sziki tanyavilág egyik bérelt ingatlanján követték el. Innen 10 bárányt és 20 kifejlett birkát tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, az elsődleges becslések szerint mintegy 700 ezer forint kárt okozva az állatok tulajdonosának.

Még ugyanezen az éjszakán egy fegyvernek-örményesi tanyára is behatoltak ismeretlen tolvajok, akik 15 anyabirkát, 14 bárányt és egy vízszivattyút vittek magukkal. A zsákmány összértéke ezen a helyen megközelítette a 800 ezer forintot – tette hozzá az őrnagy, jelezve, hogy a rendőrség a két ügyben indított eljárások során a cselekmények közötti kapcsolat lehetőségét is vizsgálja.
Hozzátette: az esetek nyomán eddig nem merült fel olyan adat, amely a szokatlanul nagy mennyiségű bárány eltulajdonítását összefüggésbe hozná a húsvét közeledtével.

Forrás: MTI