Vidámpark a központban

Jövő héten vasárnap, az Önkéntesség Napján fantasztikus fellépők veszik birtokba a Vidámpark területét – koncertet ad többek között Vastagh Csaba, Caramel és Kovács Kati is!

Június 05-én az Önkéntesek Napját ünneplik a Vidámparkban! 2011. az Önkéntesség Éve, így az Önkéntes Központ Alapítvány napjaink legnépszerűbb előadóival készül az önzetlen munkát végzőket megünnepelni. Ebben segítenek Kovács Kati, Vastagh Csaba, Caramel, a Kolompos Együttes és a Punnany Massif.

Ismerjük a mondást – jobb adni, mint kapni. Mindannyian örülünk, ha elismerik munkánkat, megbecsülik tetteinket és szeretnek minket. Az önkéntesség lényege, hogy „jó tetteink helyébe” most ne várjunk feltétlen viszonzást, érezzük át az adás, a mások segítésének fontosságát, amely örömmel tölti el szívünket.

2011 az Önkéntesség Európai Éve, mely egybeesik a magyar Európai Uniós elnökség első félévével. E két esemény egybeesésének köszönhetően az önkéntesség Magyarországon kiemelt figyelmet kap, mind társadalmi, mind kormányzati szinten. Így a Külügyminisztérium támogatásával június 5-én a megyei Önkéntes Centrumok közreműködésével az önkénteseket ünnepeljük országszerte. A különböző városokban színes programokkal várják az önkénteseket. Budapesten a Vidámpark biztosítja a helyszínt.

”Mivel a Vidámpark a vidámság egyik jelképe és idén úgy látjuk, egyre nagyobb részt vállal a közösség segítéséből, önkéntes-programokban vesz részt és társadalmi elkötelezettsége is egyre nő, úgy gondoltuk, ez lenne a legmegfelelőbb helyszín a rendezvény számára. Szerencsére mondta F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány igazgatója.