Ezt viseld 2011-ben - Képekkel!

A divatdiktátorok minden év elején megalkotják az új év vezető színvilágát. A 2011-ben a pantone (azaz kopott) színekre esett a választás. Mostanra tehát körvonalazódtak az idei irányzatok, melyek az alábbiak.


Felhő-szürke (Silver Cloud)

Lágy szürke árnyalat, mely nem sugall magából „szürkeséget”- lehangoltságot. Jól mutat az elegáns öltözékeknek és a könnyedebb ruhadaraboknak is.

Badgley Mischka, Sergio Zambon, Elena Miro

Zöldbab-zöld (Peapod)

Úgy tűnik zöld utat kapott a zöld ezen változata. Ez az árnyalat valójában a zöldborsó és az olívabogyó színének finom keverékére. Elsősorban elegáns megjelenéshez ajánlják.

Lutz, Pin-Up Stars, Cynthia Steffe

Blue Curacao

Csakúgy, mint a Regatta, a Blue Curacao is csatlakozott 2011 legnépszerűbb színeihez, amit az azonos nevű koktél ihletett. A türkizkék korábban is népszerű volt, azonban ez most egy új árnyalat, mely a kék, a türkiz és a smaragd színeknek a keveréke. A nőies ruhákat kedvelőknek ajánlják elsősorban, ugyanis kiemeli a vonalakat.

Cynthia Steffe, DKNY, Costume National

Ezüstös-bazsarózsa (Silver Peony)

A virágzó bazsarózsát keverték egy kis légies szürkével, mely szintén az év egyik befutó színe lehet. Ezt a színt leginkább a selyem, a szatén, az organza és a kissé áttetsző textíliák fejezik ki.

Antonio Berardi, Dennis Basso, Oscar de la Renta

Levendula (Lavender)

Továbbra is hódít a lila, csak ezúttal a levendula árnyalata, ami a 2011-es év egyik domináns divatszíne lesz.

Elena Miro, Bebe, Marchesa

 
/Képek forrása: mojansami.com/

Divat
A divat egy adott kultúra vagy kor irányzata, amely leggyakrabban az öltözködést, protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait befolyásolja. Általánosabban divatként hivatkozhatunk az alábbi fogalmakra: az élet külső formáit, a társas érintkezést, a viselet, az öltözködés módját irányító és konkrét változó szokások összessége, rendszere; felkapott szokás; valakinek vagy valaminek időhöz kötött közkedveltsége.