Rákay Philip és Süveges Gergő az MTV kiskirályai

Medvecz Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1 vezetőjévé Rákay Philipet, az m2 intendánsává pedig Süveges Gergőt nevezte ki - közölte az MTV.

A vezetők a közszolgálati televízió két csatornájának programjáért felelnek, az ő feladatuk lesz az átalakuló csatornák új profiljának megteremtése - olvasható a közleményben.

Kifejtették: szeptembertől az m1 általános információs és szórakoztató csatornaként működik. Így ezen a csatornán hír- és hírháttér-műsorokat, politikai és közéleti elemző-, szolgáltató és vitaműsorokat, ugyanakkor minőségi filmeket és szórakoztató produkciókat láthatnak a nézők.

Az m1 intendánsi feladataival, a megújuló műsorkínálat kialakításával a vezérigazgató Rákay Philipet bízta meg. Medveczky Balázs tőle azt várja, hogy "irányításával a nemzeti főadó újra Magyarország mértékadó és kiegyensúlyozott információs csatornájává váljon, nézettsége pedig minden célcsoportban stabilizálódjon" - fogalmaztak.

Rákay Philip 1972-ben született Rákay Kálmán néven. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, esztétika szakon szerzett diplomát. 1992-ben megnyerte a Magyar Televízió "Műsorvezető kerestetik" című vetélkedőjét. 1997-ben egyik alapítója a Z+ magyar zenecsatornának. 2002 nyarán részt vesz a HírTv létrehozásában és elindításában. 2001-ben "a fiatalok jogaiért, élethelyzetük jobbításáért" végzett munkájáért Miniszteri elismerésben részesült. A televíziózás mellett éveken keresztül különböző tévécsatornák, nagyvállalatok, cégvezetők és politikusok stratégiai, kommunikációs főtanácsadója, valamint médiatrénere volt. Közszolgálati szerepvállalásával egy időben, cégeiben betöltött tisztségeiről lemondott, tulajdonrészeitől megvált.

Az m2 ez év őszétől a 3-17 éves korosztály csatornája lesz, azzal a küldetéssel, hogy felélessze a hazai gyermek- és ifjúsági műsorgyártást. A csatorna a hagyományos tévéműsorok mellett internetes tartalmat is gyárt majd.

"A magyar gyerektévé" profiljának kialakítására Medveczky Balázs Süveges Gergőt kérte fel. "Az MTV vezérigazgatója azzal a feladattal bízta meg Süveges Gergőt, hogy magas színvonalú műsorokkal töltse meg az új csatornát, hogy az a kereskedelmi gyermekcsatornák minőségi riválisa legyen, és rövid időn belül a gyermekek és fiatalok első számú médiaplatformjává válhasson" - írták.

Süveges Gergő 1976-ban született, első, magyar szakos diplomáját az ELTÉ-n szerezte. 1998-ban a Duna Televíziónál kezdte pályáját, ahol a vallási műsoroknál dolgozott. 2001-ben lett a Magyar Televízió munkatársa, ahol először a Híradót vezette, majd 2008-tól a Nap-kelte, 2009-től a Ma reggel műsorvezetője lett. 2010-ben az országgyűlési választások műsorvezetői teljesítményéért MTV Nívódíjban részesült.

A közlemény szerint Süveges Gergő intendánsi feladatai mellett marad a köztelevízió műsorvezetője és a következő hónapokban átmenetileg még folytatja munkáját a Ma reggel című műsorban is.
Forrás: MTI