Török: kenyér nincs, cirkusz annál inkább

"Cirkuszt és kenyeret!" mondták a rómaiak annak idején, de úgy látszik, hogy a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség" csak cirkuszt biztosít a magyar népnek, de kenyeret nem nagyon - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az elmúlt nyolc hónap alapján nem ünnepeltetnie kéne magát a kormánynak, hanem inkább szégyellnie.

Úgy fogalmazott: a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség" szégyellheti magát, hiszen az elmúlt nyolc hónap alatt többször bedöntötte a magyar forintot, emiatt "csupán" egymillió devizahiteles család retteg a svájci frank árfolyama miatt.

Emellett a Fidesz-kormány most nem tesz semmit amiatt, hogy 360 forintba kerül a benzin, miközben ellenzékben a fideszes politikusok már a 300 forintos benzinár mellett is folyamatosan azt követelték, hogy a kormány tegyen lépéseket.

Azt is látják, hogy a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség szemérmetlenül lenyúlta" hárommillió ember megtakarításait, mellyel idős korukban akartak gondoskodni magukról. Szégyellhetik magukat, mert a törvényesen járó nyugdíjemelés helyett csak a felét biztosították a nyugdíjasoknak, mint ami járt volna. 1,1 százalékos nyugdíjemelés helyett csak 0,6 százalékos nyugdíjemelést biztosítottak novemberben, visszamenőleges hatállyal - mondta.

Török Zsolt szerint a kormányon lévők szégyellhetik magukat amiatt is, mert elfogadtak egy olyan adótörvényt, amellyel "a miniszterek és államtitkárok zsebét két-háromszázezer forinttal tömik meg nettóban havonta", miközben a dolgozók, alkalmazottak, pályakezdők havi öt-hatezer forinttal is kevesebbet kereshetnek.

A politikus azt is mondta: a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség" azelőtt, mielőtt az ország az uniós soros elnöki tisztségét átvette volna, már hetekkel korábban a nemzetközi lapok címoldalára került, de sajnos nem pozitív értelemben. Kétes hírnévre tett szert Európában és a fél világon, hiszen az elfogadott médiatörvényt a nemzetközi sajtó is elítéli.

Török Zsolt megjegyezte: Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön sportolóhoz, olimpikonhoz méltatlan módon, "sunyiban" írta alá a médiatörvényt. "Egy sportoló, ha fair játékos, akkor szemtől szemben, nyíltan vállalja tetteit" - mondta, hozzátéve: az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul a médiatörvény miatt.
Forrás: MTI