Selmeczi várja kormány további lépéseit

A nyugdíjvédelmi megbízott szerint a jelenleg a parlament előtt lévő, a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket érintő módosításokkal kapcsolatos nagy feladatokat kell megoldaniuk, de várják a kormány nyugdíjvédelmi programra vonatkozó további lépéseit.

Korainak nevezte a miniszterelnök kijelentésével kapcsolatos kérdéseket. Várjuk a kormány további lépéseit a nyugdíjvédelmi program keretében - jelezte a fideszes képviselő, majd hozzátette: "bármi lehet". Selmeczi Gabriella kiemelte, nagyon sok köztisztviselő, szakértő és munkatárs dolgozik azon, hogy ne csak most, hanem a további törvényjavaslatokban is érvényesüljön az az alapelv, amely szerint "senki sem járhat rosszabbul". Példaként a magánnyugdíjpénztárakból az állami rendszerbe átlépést szabályozó törvényjavaslatot említette.
 
Orbán Viktor miniszterelnök kedd este az RTL Klub híradójában arról beszélt: a kormány azt szeretné, ha már az idén vissza lehetne lépni a magánnyugdíjpénztárakból az állami nyugdíjrendszerbe. A műsorban a kormányfő szavait ismertetve elhangzott: azon is dolgoznak, hogy az államnak befizetett nyugdíjjárulékot is mindenkinek a saját, névre szóló számláján kezeljék.
 
"Mi ki akarjuk nyitni a visszalépés lehetőségét minél hamarabb, azt szeretnénk, hogy a visszalépés már ebben az évben megvalósuljon" - mondta a miniszterelnök a kereskedelmi televíziónak.
Forrás: MTI