Ottó a mottó - agyament szoci kampány?

Ottó a mottó. Komolyan. Legalábbis Salgótarjánban, ahol a szocialista polgármesterjelölt, Dóra Ottó egyik héten Mesterházy Attilával rappel, másik héten az LMP plakátját heckeli meg. Ottó a mottó most a HírExtrán.

Emlékeznek még?

Dóra Ottó volt az, aki a nagysikerű salgótarjáni MSZP-s kampánynyitó rendezvényen még Mesterházy Attila egészen elképesztő Michael Jackson-imitálása előtt rappelt egy jót a nem túl nagyszámú szoci szimpatizáns előtt.

Ottó a mottó

Az alábbi videót elnézve rájöhetünk, hogy miért annyira fontos Ottó barátunknak a választási győzelem. A rappertudásából ugyanis aligha tudna megélni...

Ezek után az alábbi facebookos hirdetés - mert ugyebár a közösségi portálon fellelhető ilyenfajta megnyilatkozás is annak számít - egész vállalható.


A HírExtra természetesen megkereste Dóra "Mottós" Ottót is, aki elmondta: az oldalt a kampány poénos részének szánták, a hivatalos Facebook-csoport kiegészítéseként.

A szoci polgármester-jelölt stábjától azt is megtudtuk, hogy a megyei LMP egyáltalán nem emelt kifogást a vicc ellen. Sőt, ők is poénosnak találták.

Naná, hiszen tarjáni polgármesterjelöltjük már nincs versenyben.

Mindenki nevet. Mindenki vidám. Mintha nem is egy komoly önkormányzati választásról lenne szó...

Lájkolják mottós Ottót

Az MSZP egyébként több Facebook oldalt is bevetett a kapmány során. Hivatalosnak a Csapatmunka Salgótarján jövőjéért! címűt tekintik. Ennek szerda délelőtt 101 tagja volt, még az Ottó a mottó címmel futó rajongói oldalt 110 felhasználó lájkolta.

Dóra egyébként meglepő módon pont azon kevés szoci politikusoknak a táborát erősítette eddig és erősíti most is, akik vállalták a piros színvilágot a hirdetéseikben. Egy a szintén a népszerű közösségi oldalról vett idézet szerint például "Salgótarjánt hatalmas piros színű Cora hörcsögre emlékeztető plakátok lepték el. Valami nő, Dóra". Ez persze igencsak durva megjegyzés, na de ilyen a magyar internet.



Az LMP egyébként Salgótarjánban nem indít polgármesterjelöltet. Az egykori bányászvárosban az MSZP és a Tarjáni Városlakó Egyesület támogatásával induló Dóra Ottón kívül a Fidesz-KDNP jelöltje, Székelyné Dr. Sztrémi Melinda és a Magyar Kommunista Munkáspárt színeiben induló Bocsó Imre száll harcba a polgármesteri székért az október harmadikai önkormányzati választáson.

Ottó és a haverok

Ha pedig már itt tartunk, említsük meg az ellenfelek internetes próbálkozásait is. A fideszes Székelynének saját klubja van a Facebookon közel háromszáz taggal, Bacsó Imrének viszont híre sincs a közösségi portálon. Nyilván azért, mert az Imre a mottó jelmondat nem hangzana annyira jól, mint szoci emberünk, Dóra Ottó esetében.

Lám, lám, a szocialistáknak még ebben a nehéz időszakban is van energiájuk egy kis humorra...