Tarlós és a BKV talpraállítása

A BKV talpra állításának szükségességéről, regionális menetrendek és tarifarendszer bevezetéséről is beszélt Tarlós István, amikor látogatást tett pénteken Budapesten a Fasori Református Óvodában.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje Pelczné Gáll Ildikóval, a Fidesz nőtagozatának elnökével, EP-képviselővel, valamint Menczer Erzsébet országgyűlési képviselővel együtt ment el a közelmúltban a református egyház működtetésébe adott intézménybe, ahova ajándékot is vittek a gyerekeknek.

Tarlós István újságíróknak a találkozó után beszélt arról, hogy Budapesten az iskolaépületek nagyon leromlott állapotban vannak, nincs az önkormányzatoknak elegendő fedezetük arra, hogy a felújításokat elvégezzék.

A fasori református női kör tagjai előtt azt hangsúlyozta, szívén viseli az egyházi oktatás sorsát.
Budapestnek arra van szüksége, hogy rend legyen, és legyenek mindenkire kötelező szabályok - mondta.

A női kör tagjainak kérdésére válaszolva a főpolgármester-jelölt kijelentette, a BKV-t talpra kell állítani, mert egyebek közt lepusztult a járműparkja, és következetlenek a tarifaemelések. A közlekedési vállalat adósságállománya majdnem 400 milliárd forint, a főváros összköltségvetése pedig 550 milliárd forint - mutatott rá.
Forrás: MTI