Nyílvános vitát kezdeményez a mosonmagyaróvári polgármester

Nyilvános vitára hívja riválisait Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester, aki az önkormányzati választáson ismét megpályázza most betöltött tisztségét.

A városvezető az MTI-nek csütörtökön arról beszélt: aki ringbe száll, annak érdemesítenie kell a választókat arra, hogy eléjük áll elképzeléseivel, és ütközteti azokat a riválisokéval. Szerinte az eseményen elsősorban a város gazdaságával, turizmusával és intézményrendszerével kapcsolatos kérdéseket kellene megvitatni.

Szabó Miklós szerdán és csütörtökön személyesen nyújtja át a felkérést a négy másik indulónak a vitára.

Mindkét helyi televízió egyenes adásban közvetítené az egyórás vitát, s a választások előtti napon megismételnék az adást. A két csatorna olyannyira együttműködik, hogy egyikük stúdiójában ülnének le a polgármesteri posztra pályázók, akiknek vitáját a másik tévé főszerkesztője vezetné - közölte.

Mosonmagyaróvár polgármesteri székéért hárman versengenek október 3-án: a négy éve a posztot Fidesz-MDF jelöltként elnyert Szabó Miklós most függetlenként indul, míg alpolgármestere, Nagy István mögé a Fidesz-KDNP szövetség állt.

Kopetti Tamás Mártont a Jobbik, Kovács Tamást az MSZP-t indítja, az ötödik pályázó pedig a korábbi fideszes parlamenti képviselő, Pap János, aki szintén független jelölt.
Forrás: MTI