Anthony Hopkins belopta magát a stáb szívébe

Nagy riadalmat okozott múlt hét hétfőn kollégáinak Anthony Hopkins. A 72 éves színész Rítus című filmjének forgatásán lett rosszul a mogyoródi filmstúdióban. A múlt héten végül sikerült befejeznie a forgatást és már haza is utazott az Egyesült Államokba.

Az Oscar-díjas színészhez hétfő délután kellett mentőt hívni a mogyoródi filmstúdióba, ahol a felvételek alatt hirtelen rosszul lett: vérnyomásproblémákkal, légszomjjal küzdött, megszédült, és minden ereje elszállt. A brit színészt nem vitték kórházba, hanem még a helyszínen ellátták a kiérkező mentősök. Hopkins már hetek óta forgatja a The Rite című filmjét hazánkban, amelyben egy ördögűző papot alakít.

A film Matt Baglio újságíró The Rite: The Making of a Modern Exorcist című könyvének adaptációja. A műben a szerző egy ördögűzést tanuló amerikai pap megdöbbentő történetét használja fel arra, hogy bemutassa, a megszállottság, a démonok, a Sátán és az ördögűzés nem pusztán a régmúlt maradványa, hanem sok ember életében még mindig félelmetes hatalom.

– Igazán hozzám illő szerep, amikor elolvastam a forgatókönyvet, azonnal igent mondtam – árulta el korábban Sir Anthony, aki ma már nem tartózkodik Magyarországon, mert múlt héten vissza kellett volna utaznia az Egyesült Államokba. Hétfői rosszulléte egyébként nagyon rosszkor jött a színésznek, hiszen újabb két napot csúszott a forgatás és utazása, holott már több egyeztetett programja is volt a tengerentúlon.

Jó benyomást tett

A világsztár egyébként belopta magát magyar munkatársai szívébe: nem voltak különleges kívánságai, a stábbal együtt étkezik, és ugyanazt fogyasztja, mint a többiek. Nincs dublőrje, nincsenek testőrei és felesleges sztárallűrjei sem.

– Rendkívül közvetlen ember, jó fej és kedves. Soha senki mellett nem megy el köszönés nélkül, kezet fog mindenkivel, átöleli az embereket, én még beszélgetni is tudtam vele - mesélte egy neve elhallgatását kérő stábtag. A forgatási szünetek alatt (rosszulléte előtt) Sir Anthony Hopkins és felesége, Stella Arroyave egyébként Bécsben és Prágában is körülnézett.