Halra Magyar, Halra Bor
Rácpontyot készítenek a Halra Magyar, Halra Bor! elnevezésű versenyen résztvevő éttermek, vendéglátó egységek.
Minden hónap első péntekén öt-öt étteremnek kell elkészítenie valamilyen előre meghatározott halételt és felszolgálni a hozzá illő magyar bort; első alkalommal, jövő pénteken a rácpontyot - közölte Somorai László, az Aranyponty Zrt. kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-vel.
A zsűri tagjai végigjárják a versenyző éttermeket, kóstolgatnak, tesztelnek, pontoznak, majd egy semleges helyszínen eredményt hirdetnek. A nyertes étterem továbbjut, majd a következő hónapban másfajta halétel elkészítésében mérheti össze tudását más éttermekkel.
A zsűri elnöke Lévai Ferenc, a Magyar Haltermelők Országos Szövetségének társelnöke, az Aranyponty Halászati Zrt. vezérigazgatója, a zsűri tagjai pedig augusztus 6-án Benkő László, Bényi Ildikó, Koncz Gábor és Straub Dezső lesznek. Ezzel egy időben sajtózsűri is dolgozik, amelynek tagjai szintén felkeresik az éttermeket és ők is kiválasztják a szerintük legjobb rácpontyot elkészítő helyet. A sajtózsűri minden fordulóban különdíjat ad egy étteremnek.
Az első fordulóban a Rozmaring Kertvendéglő, az Új Sipos Halászkert, a Kéhli Vendéglő, az Öreghalász Étterem, a Régi Sipos Halászkert és Étterem vesz részt. Az eredményhirdetés a Víg Kalmár Vendéglőben lesz.
A verseny célja felhívni a figyelmet a kiváló magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira, bemutatni, hogy nagyszerű és könnyen elkészíthető egészséges halételeket nem csak ünnepnapokon lehet enni.
Forrás: MTI