MSZP: a Fidesz mindenből kihátrál

Az MSZP szerint újabb példa arra, hogy a Fidesz minden ígéretéből kihátrál az, hogy nem állítja vissza a szociálpolitikai támogatást.

Török Zsolt szocialista politikus erről annak kapcsán nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek, Bencsik János otthonteremtési és energetikai államtitkár kedden egy interjúban közölte, hogy a korábbi szociálpolitikai támogatás nem kerül vissza a lakásfinanszírozási rendszerbe, nem utolsó sorban azért, mert sok visszaélésre adott alkalmat.

Török Zsolt úgy fogalmazott: ha ugyanolyan demagógok lennénk, mint amilyen a Fidesz volt az elmúlt nyolc évben, akkor azt mondhatnánk, hogy választási csalással jutott hatalomra, de ez ma már csak vicc, mert mindenki tudja, hogy ígéreteik légből kapottak, kidolgozatlanok voltak.

A szocialista politikus azt azonban üdvözölte, hogy a kormány a jelenlegi 72 ezer forintról 100 ezer forint fölé növelné két év alatt a lakástakarék-pénztári megtakarításokhoz járó állami támogatás maximumát, és még az idén növelné - 15 százalékról 75 százalékra - a pénztári tőke kihelyezhető mértékét. Török Zsolt emlékeztetett arra, hogy ez az előző kormány tervei között is szerepelt. A jövő az öngondoskodásé, az előtakarékosságé - vélekedett.
Forrás: MTI