Jesszus! Alig szexel a magyar!

Már nem csak gazdasági, hanem szexuális válságban is van Magyarország - derül ki egy friss felmérésből. A szexológus szerint erről is a szinglik tehetnek...

A szakembereket is meglepetésként érte, hogy egy felmérés szerint a lakosság harmada havonta egyszer vagy még ennél is ritkábban áldoz a szerelem oltárán, sokan le is mondanak róla.

"80 ezer ember válaszolt a kérdéseinkre, s mondhatom, nem erre számítottunk. Szexuális étvágyunk egyáltalán nem mondható kiemelkedőnek. A megkérdezettek 7 százaléka vallotta azt, hogy csak havonta egyszer, 12 százaléka pedig, hogy még ennél is ritkábban él nemi életet" – tudta meg a Blikk Kocsis Gábortól, a kutatást végző HáziPatika.com ügyvezetőjétől.

"Mindössze 5 százalék az, aki úgy nyilatkozott, hogy naponta bújik ágyba kedvesével, alig egyharmad jelölte be a „heti többször" rubrikát" – mondta az ügyvezető. Hozzátette, egészségügyi ismereteink is hagynak némi kívánnivalót maguk után.

Döbbenetes az az adat is, miszerint a válaszadók 56 százaléka nem tart a nemi betegségektől, s ennek megelőzésére sem gondol, remélve, hogy partnere is monogám életet él.

Rusz Edit szexológus szerint a havi egy szex nevetségesen kevés, ám ezért nemcsak a párkapcsolatok ellaposodása, hanem a szinglilét egyre nagyobb térnyerése is okolható.