Apró csúszás: végre kész Pécs főtere

A műszaki átadással pénteken befejeződött Pécs főtere, a Széchenyi tér felújítása. Merza Péter, a Pécs2010 Menedzsment Központ fejlesztési igazgatója az MTI-nek elmondta: a Széchenyi tér több közeli utcával együtt a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program beruházásai keretében, összesen mintegy kétmilliárd forintból újult meg.

"A kivitelezés teljességéhez már csak az Irgalmasok utcájának műszaki átadása van hátra, amely szombaton kezdődik" - tette hozzá.

A fejlesztési igazgató utalt rá: az egy évvel ezelőtt kezdődött munkálatok eredményeként megerősítették, kicserélték a tér burkolatát, elvégezték a teljes akadálymentesítést. A járművek helyét különböző élményelemek, köztük szökőkutak vették át, ezek mellé később ütésre megszólaló, úgynevezett zenélő kövek kerülnek.

"Személygépkocsik már nem hajthatnak be a főtérre, arról azonban még nincs döntés, hogy ez a korlátozás kiterjed-e a helyi járatú autóbuszokra is" - jegyezte meg a fejlesztési igazgató.

A Széchenyi tér volt a helyszíne az EKF-program január 10-i, nagysikerű nyitórendezvényének, de a teret a művészeti csoportok és a lakosság akkor még csak ideiglenesen vehette birtokba, a kivitelezés ténylegesen most fejeződött be.
Forrás: MTI