Lendvai kimutatta a foga fehérjét!

Lendvai Ildikó elsárgult fogaival riogatja olvasóit egy blog. Mindenféle politikai háttérszándék nélkül a HírExtra bizonyítja: a politikus fogai fehéren ragyognak.

A poszt alapját képező, körülbelül 10 évvel ezelőtt készült fénykép a politikus asszonyról a hvg.hu Így változnak politikusaink c. fotógalériájában jelent meg. Lendvai fogsorának állapota ezen a fényképen bizony hagy maga után némi kívánnivalót: sárga, rossz állapotú fogak, a politika rájáját őrző kerítés lécei is elég csálén állnak. De változnak az idők, változnak politikusaink. Ki előnyére, ki hátrányára.

Ha szigorúan szájának esztétikai vizsgálatára hagyatkozunk, akkor elmondhatjuk: az MSZP elnökének javára vált az eltelt 10 (vagy csak 8?) bő esztendő. A HírExtra a 2010-es országgyűlési választások alkalmából rendezett sajtótájékoztatón készített fotósorozatot az elnök asszonyról. A képek elemzése után megállapíthatjuk: fogai kifehéredtek, láthatóan rendezettebben darálnak kirúzsozott ajkai mögött és viszonylag kellemes összhatást nyújtanak a vizuális befogadónak.



A fogorvos

Fogtündér
A fogtündér egy mitikus lény, aki pénzt (vagy néha ajándékot) hagy a gyerekeknek cserébe egy kiesett fogért. A fogat rendszerint a párna alá kell dugni. A "fogtündér" szerepe az, hogy az apró jutalmazás segítségével segítsen a gyerekeknek megbirkózni a fogkihullás tényével, amire így várakozva tekinthetnek, ahelyett, hogy aggódnának miatta. Forrás: Wikipédia.
A hitelesség jegyében egy fogorvos véleményére is kíváncsiak voltunk. Nevét nem vállaló szakértőnk elmondta: "A több éves fényképen valóban egy öreg nő száját láthatjuk, jellegzetesen elszíneződött fogakkal. A 4-es és 6-os környékén lehet némi gikszer. Semmiképp sem nevezhetjük esztétikai élménynek azt, amit a képen láthatunk. A közelmúltban készült fényképek alapján valóban látható néminemű pozitív változás: valószínűleg koronát kaphatott, egy-két problémásabb fogát be is tömhették és alapos csiszoláson eshetett át a politikus asszony."

Szakértőnk hozzáfűzte: "sajnos a fényképek nem elég közeliek és/vagy nem kellően részlet gazdagok, ezért adekvát fogászati vélemény ezek alapján nem alkotható. Közelebbről kéne látni a dolgokat egy korrekt vélemény megalkotásához."



A blog bejegyzésében fogtündérnek nevezi a botoxinjekciókkal is felturbózott pártelnököt. Sokan örülnének, ha Lendvai Ildikó szakmát váltana a választások második fordulója után és igazi fogtündérhez méltóan pénzzel, esetleg ajándékokkal segítené a tejfogaiktól megváló gyermekeket és családjaikat. Természetesen 21. századi ígényeknek megfelelően alapítványi formában.