Bizonyíték a Fidesz titkos adatbázisára - botrányvideóval!

Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának egy privát beszéde szerint a Fidesz kiterjedt, több milliós adatbázisa tényleg létezik. A kampányhajrában bombaként robbant hírre az össze komolyabb vetélytárs párducként vetődik rá...

A  Fidesz-kampányfőnök a pécsi időközi polgármester-választás példáját hozza fel, ahol Páva Zsolt megválasztásakor már kitűnően működött törvénytelen rendszerük: „Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták.”

Fidesz-reakció

A Fidesz az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat - közölte a párt szóvivője szerdán az MTI-vel Szijjártó Péter közleményében arra reagált, hogy a YouTube internetes videomegosztóra felkerült egy olyan hangfelvétel, amelyet több portál Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonít. A Hír24 elnevezésű portálra szerda délután felkerült, a hanganyagot ismertető írás szerint a felvételen elhangzik, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer Fidesz-szavazót ismerték: nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek. "A mai napon az egyre nagyobb bajban lévő MSZP és Jobbik közös kétségbeesett kísérletet tett a Fidesz lejáratására. Lendvai Ildikó MSZP-elnök és a jobbikos kuruc.info internetes oldal közös akció során régi, kétségbeesett hazugságokat vett újra elő" - írta közleményében a Fidesz szóvivője, utalva arra, hogy a kuruc.info nevű internetes oldalon is olvasható volt az állítólagos Kubatov-beszéd. Szijjártó Péter hangsúlyozta: immáron sokadszor leszögezik, hogy a Fidesz az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat. Az MSZP elnöke szerint "részletes, feltáró és terhelő vallomást" tett Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója pártja illegális adatgyűjtési tevékenységéről. Lendvai Ildikó szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette: rendőrségi és ügyészségi feljelentést tesznek, valamint az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak az ügyben. A pártelnök kifejtette: egy internetes videomegosztó portálon található felvétel szerint Kubatov Gábor a Fidesz zártkörű rendezvényén azt állította, hogy pártja olyan titkos adatbázist épített ki a pécsi időközi választáson, amelyen "komcsi" megjelöléssel a nem a Fideszre szavazó választópolgárok is szerepelnek.

„Áttértünk egy online adatbázis-kezelési módra” – számol be a Fidesz fejlesztéséről Kubatov, majd azt mondja: név szerint tudják, a személyes adataikkal együtt, hogy ki szavazott rájuk, de ami ennél is elgondolkodtatóbb, hogy a más pártra voksolókat is név szerint ismerik. Súlyos törvénysértés a választók személyes adatairól, köztük a politikai szimpátiájukról adatbázist készíteni. Kubatovék eddig tagadták, hogy gyűjtenék az információkat, de az alábbi hangfelvétel végre bizonyítékul szolgál arra, amit eddig csak sejteni lehetett, amit eddig csak kiábrándult fideszes aktivisták mondtak: közvélemény-kutatásokkal, szomszédok megkérdezésével és más módszerekkel mindenkinek a pártpreferenciáját begyűjtik, nyilvántartják. 

Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatójaként az online rendszerük országos központjában saját bevallása szerint azt is meg tudja állapítani, mely szervezőjük mikor töltött fel utoljára adatokat, s mennyit, vagy esetleg csak alibiből jelentkezett be a rendszerbe, de valójában nem végez aktív adatgyűjtést - írja a felvételt nyilvánosságra hozó barikád.hu szélsőjobbos portál.

A hangfelvétel második részéből az is kiderül: nem feltétlenül maga Orbán írogat a Facebookra, hiszen Kubatov arról beszél: Orbán számítástechnikai analfabéta, még a fax és az e-mail közti különbséget sem tudja.

Lendvai: Kubatov terhelő vallomát tett


Az MSZP elnöke szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján kifejtette: egy internetes videomegosztó portálon található felvétel szerint Kubatov Gábor a Fidesz zártkörű rendezvényén azt állította, hogy pártja olyan titkos adatbázist épített ki a pécsi időközi választáson, amelyen "komcsi" megjelöléssel a nem a Fideszre szavazó választópolgárok is szerepelnek.

A Fidesz országos elnökségének tudtával készült lista "teljes harci készültségében" megmutatja a legnagyobb ellenzéki párt által tervezett "politikai szelekciót", a "nemzet megosztásának haditervét" - fejtette ki a szocialisták elnöke.

A felvétel MSZP által készített leirata szerint Kubatov Gábor úgy fogalmazott: "meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni és nem a Pávát, vagy nem a Fideszt támogatják".

Lendvai Ildikó közölte: Kubatov Gábor a felvételen azt is elmondja, hogy a pécsi tapasztalatok alapján országos internetes adatbázist készít az országos elnökség tudtával és felhatalmazásával.

A kormánypárti politikus szerint Magyarország ezért okkal tarthat attól, hogy a Fidesz hatalomra kerülése esetén politikai indíttatású szelekciót, listázást és tisztogatást tervez.

Hozzátette: az MSZP tudta és többször jelezte is, hogy a Fidesz a különböző postai küldeményekkel kapcsolatban átfogó adatgyűjtésbe kezdett, és számon tartja azt is, aki rá szavaz, illetve azt is, aki nem.

Az MSZP elnöke szerint a választók "derék fideszesekre" és "komcsikra" osztása semmiben sem különbözik a Jobbik által alkalmazott "magunkfajta és magukfajta" megkülönböztetéstől.
Lendvai Ildikó azt kérdezte, hogy a Fidesz által gyűjtött kétmillió ajánlószelvény is erre a célra szolgál-e, illetve hogy a "komcsiként" történő nyilvántartás azt célozza-e, hogy a listán szereplők a jövőben nem kaphatnak segélyt, esetleg vállalkozóként nem kapnak megbízást, helyette számíthatnak adóellenőrzésre, vagy arra, hogy elsők lesznek a politikai tisztogatások "feketelistáján".

A szocialista politikus úgy fogalmazott, hogy nem Kubatov Gábor fejét kéri, hiszen ő azt mondja, hogy parancsra cselekedett, helyette Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Kövér László az országos választmány elnöke, valamint Navracsics Tibor frakcióvezető, Pelczné Gáll Ildikó, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos és Varga Mihály alelnökök szerepe érdekli az ügyben.

Az MSZP "nem hagyja magát", mert nem akarja, hogy másodrendű állampolgár legyen az, aki nem a Fideszre szavaz - jelentette ki Lendvai Ildikó, kiemelve, hogy pártja rendőrségi és ügyészségi feljelentést tesz az ügyben, valamint az Országos Választási Bizottsághoz fordul az állampolgárok személyes jogai, illetve a szabadság és a demokrácia védelme érdekében.
Kérdésre válaszolva Lendvai Ildikó azt mondta, hogy az MSZP semmilyen tiltott adatbázist nem kezel, kizárólag olyan szimpatizánsok adatait tárolják, akik ebbe beleegyeztek.

Az állítólagos Kubatov-beszéd leirata

A YouTube videómegosztó portálon hallható felvételen a következők hangzanak el(a szöveg a szó szerinti közléstől csak a lehető legcsekélyebb mértékben tér el, az érthetetlen vagy követhetetlen részleteket kipontozással jelöljük).

"Régen úgy csináltunk egy kampányt, hogy a sötétben, az erdőben belőttünk egy sörétes puskával, és reggel, világosban összeszedtük a vadakat. Nem tudtuk, hogy hol vannak a választóink; csináltunk egy nagy kampányt, és utána elment, aki elment. A célkiválasztásoknál mind a 36 ezer 500 embert személyesen ismertük.

Tehát aki ott volt, azt mindegyiket személyesen ismertük, mindegyikről tudtuk, hogy hogy hívják, hogy hány esztendős, hogy milyen erős támogatónk, mi a telefonszáma, mi a mobilszáma, mi az e-mailcíme. És ezt szerintem nem is lehet másként csinálni. Ha a pécsi kampányban feleennyi anyagunk van kint az utcán, de csak ezt a munkát elvégezzük, akkor is megnyertük volna a választást.

Mi a legnyugodtabban ültünk ott a Bánki Erikkel, azt mondta, Gábor, 38 ezer szavazatunk lesz, 36,500 lehet. Tehát 1.500, nem tudom, százalékosan nagyon kicsi az eltérés, de pontosan meg tudtuk mondani, hányan mentek el szavazni. A 38 ezer emberből 22 ezernek tudtuk a telefonszámát. Tehát ez azt jelenti, hogy mondjuk automata hívásokkal a 22 ezer embert el tudod érni két órán belül, bármi történik a kampányban. Ha a Páva Zsoltról azt mondják egyébként, hogy egy gyerekgyilkos volt, a kampány utolsó napján szórólapozott, akkor te a szavazóbázisodnak kétharmadát el tudod érni, és azt mondod, hogy Páva Zsolt a legtisztességesebb ember. Hazugságokat állítanak róla. Nagyon gyors kommunikációt tesz lehetővé. Ráadásul ismertünk 15 ezer olyan embert a városban, ennyi szavazatot kaptak a többiek, akik Páva Zsoltot elutasították. Tehát azt állítom, hogy név szerint ismertünk minden olyan embert, aki elment szavazni, és nem Páva Zsoltra szavazott. Tehát név szerint. Tehát meg tudom mondani azt a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatják.

Infrastruktúrában nagyon-nagyon sokat fejlődtünk (...)áttértünk egy új adatbázis-kezelési módra. Amikor az elnökség elé terjesztettem, akkor Orbán Viktor (...) nem igazán ért a számítástechnikához, most már sokat léptünk előre, mert sms-t tud fogadni-küldeni és tudja, mi a fax és az e-mail közötti különbség, kis túlzással, de nem is ez a dolga, na mindegy (...)/Távolról közbevetés: "Van olyan, amihez nem ért Orbán Viktor?" Kubatov: Nincs! Ehhez kevésbé ért./