39 millió eurós foglalót bukott el

Potom 39 millió eurós (10,45 milliárd forint) ingatlanfoglalót bukott el Mihail Prohorov orosz milliárdos, aki Franciaország egyik legszebb házát akarta megvenni, de végül elállt a vásárlástól.

Mihail Prohorov számos ajánlatot tett a Villefranche-sur-Merben fekvő Leopolda villára, míg végül a tulajdonos Lily Safra 2008-ban rábólintott a 390 millió eurós (104,5 milliárd) vételi ajánlatra.

A nikkelmágnás Prohorov - Oroszország egyik leggazdagabb embere - a 2008 év végén kitört gazdasági válság miatt azonban elállt a vásárlástól. A titán azóta próbálja visszaszerezni a tízszázalékos foglalót, amit a Nizza és Monaco között fekvő, II. Lipót belga király számára épített villáért fizetett.

Az ügyben hétfőn született bírósági ítélet szerint azonban a tulajdonosnak nem kell visszafizetnie az összeget. "Vesztettünk" - mondta Prohorov ügyvédje. "A bíróság úgy döntött: a hitelesített dokumentum maradéktalanul törvényes" - tette hozzá a jogi képviselő, aki mindazonáltal azt javasolja ügyfelének, hogy fellebbezzen.
Lily Safra - Edmond Safra bankár özvegye - bejelentette, hogy a pénzt orvosi kutatóintézeteknek adományozza.

Forrás: MTI