Lemondott Kecskemét egyik alpolgármestere

Sipos László (Fidesz), Kecskemét egyik alpolgármestere a csütörtöki közgyűlésen bejelentette, hogy lemond alpolgármesteri megbízatásáról és képviselőként folytatja munkáját pártja frakciójában. Az alpolgármester az utóbbi két hétben történtekre hivatkozott lemondásakor, de ezt nem fejtette ki bővebben.

A december 4-én a megyei kórház egyik osztályának év végi, zártkörű rendezvényére két férfi akart bemenni, a szervezők nem engedték be őket, majd szóváltást követően kihívták a rendőröket - közölte Horváth Attiláné a kórház sajtóreferense.

A sajtóreferens hozzátette: a két férfit egy ismerősük hívta meg, aki szintén csak vendég volt a rendezvényen. A két férfi és a rendezők között dulakodás kezdődött, de személyi sérülés nem történt, majd a kiérkező rendőrök jegyzőkönyvet vettek fel és kikísérték a rendbontókat. Az egyik férfi Sipos László alpolgármester volt.

Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője beszámolt arról, hogy lakossági bejelentés, valamint a rendőrség helyszínen felvett jegyzőkönyve alapján eljárást kezdeményeztek, és állásfoglalást kértek az ügyészségtől a továbbiakra vonatkozóan.

A sajtószóvivő hozzátette: az esettel kapcsolatban a rendőrség eljárást kezdeményezett a helyszínen igazoltatott egyik férfi ellen, aki úgy ment a rendezvényre, hogy egy vadásztőrt tartott magánál. A tőr nem az alpolgármesternél volt.

A rendőrség csütörtökön délutánra ígért bővebb tájékoztatást az ügyben.
Szabó Ferenc, megyei főügyész-helyettes az MTI megkeresésére elmondta: A kecskeméti Városi Ügyészség nyomozás elrendelésére adott utasítást a rendőrségnek a kórházi rendezvényen történt garázdaság miatt.

A csütörtöki közgyűlésen napirend előtti felszólalásában Nádasdi Miklós, az MSZP képviselője megköszönte az alpolgármesternek, hogy lemondott tisztségéről.
Az MTI szerette volna megszólaltatni a lemondott alpolgármestert, de jelenleg is tart a város közgyűlése.
Forrás: MTI