Mariah Carey rémmesés élete

Mariah Carey, a csillogó hangú énekeső élete bizony nemcsak játék és mese. Most kiderül, miért.

Pedig karrierje mesébe illően kezdődött, már igen fiatalon felfedezték tehetségét. Súlyproblémái és sikertelen kapcsolatai azonban egész életét megkeserítették.

Mariah Carey-t a nyomorból emelte fel első férje, a milliárdos és teljhatalmú Tommy Mottola. Az ír, illetve venezuelai származású énekesnő nagyon szegény családba született. Apja korán elhagyta a családot, anyja, Patricia mindent megtett, hogy sikeres legyen, de végül pincérnőként végezte. A Carey család a nyolcvanas évekig New York külvárosában élt, ahol hamar szembesültek az előítéletekkel: mivel a gyerekeken látszott dél-amerikai származásuk, gyakran bántották őket.

„Volt egy bolond rasszista szomszédunk, aki szörnyű dolgokat művelt. Egyszer megmérgezte a kutyánkat és még büszke is volt rá, mikor kiderült. Felgyújtotta anyám rozoga kocsiját is, mert idegesítettem, hogy mi gyerekek rohangálunk és kiabálunk” – mesél erről Carey, aki az érettségi után Manhattanbe költözött és háttérénekesnőként kezdett dolgozni Brenda K. Starr freestyle-rapper mögött.

Starr egy idő után szoros barátságot alakított ki Mariah-val, s egy partin odaadta a demóját Tommy Mottolának, a Columbia Records producerének. A férfi még aznap este meghallgatta a dalokat, és mivel azonnal elbűvölte az akkor még csak tizennyolc éves lány hangja, úgy döntött, behívja magához.

Mariah az első találkozás után aláírta első lemezszerződését. Ekkor úgy tűnt: a nála több mint húsz évvel idősebb Tommy több is lehet számára, mint egy egyszerű főnök. A rossznyelvek szerint Mariah mesébe illő felemelkedése csak annak köszönhető, hogy azonnal elcsavarta Mottola fejét.

„Úgy futott Tommy után, mint egy kiskutya, a férfit pedig megigézte a lány hamvas szépsége, romlatlansága. Feleségül vette Mariah-t, de hamar kiderült, hogy Mariah soha nem lehet egyenrangú partnere a férfinak, aki láncra verve, szinte kutyaként tartotta feleségét. Brutalitása, agresszivitása ráadásul hamar megmutatkozott, már a nászéjszakán csupán puszta szenvedélyből úgy összeverte ifjú aráját, hogy annak betört az arccsontja” – mesélte Carey egy közeli ismerőse.
Forrás: Bors/HirExtra