Norbi és Réka a lelki gondokkal küzdőknek segít

Rubint Réka és férje, Schobert Norbi irigylésre méltó harmóniában és szeretetben élnek egymással és két gyermekükkel, ám hogy ez ma így legyen, azért együttesen kellett megdolgozniuk.


-Nincs benned egy kis félsz kiállni egy csomó ember elé?

-Az első aerobikórámat is meg kellett tartanom! Lehet, hogy az első előadásomon nem lesz teltház, de majd lesz a tizediken: az aerobikóráim is fokozatosan lettek egyre zsúfoltabbak, viszont akkor is hittem abban, hogy át tudok adni valami olyat az embereknek, amivel segíthetek rajtuk. Most ugyanez motivál.

-Példát mutathatsz a nőknek, akik úgy gondolhatják: ha te megoldottad hozzájuk hasonló napi gondjaikat, talán nekik is sikerülhet…


-Ugyanez a helyzet a külalakkal: én voltam 65 kiló tinédzserként, aztán csontsovány, 41 kilós! Kemény, következetes munkával, önerőből értem el a jelenlegi formám. A lélek egészsége ugyanolyan fontos, mint a testünké. Ha száz, az előadást meghallgató nőből csak néhánynak sikerült segítenem, már megérte!

Pszichológia helyett asztrológia


-Elképzelhetőnek tartod, hogy pár év múlva beiratkozz az egyetemre, diplomát szerezz pszichológusként, és életed hátralévő részében hivatalosan is a lélek „rendbehozatalával” foglalkozz, mint ahogy fiatal éveidben ezt tetted a testtel kapcsolatosan?


-Ép testben ép lélek, tartja a mondás, és ez csakugyan így igaz. Valaha pszichológia szakra jelentkeztem Debrecenben, és mint utólag kiderült: Norbi is. (Akkor még nem ismertük egymást..) Később felvételt nyertem a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógia Főiskolára, mert már akkoriban is érdekelt a sérült ember, a sérült lélek. Siketeket és vakokat tanítottam egy ideig. Sosem szűnt meg a téma iránti érdeklődésem, ma is érdeklődéssel hallgatom Müller Péter, Bagdi Emőke, Popper Péter, Csernus Imre előadásait. Intenzíven érdekel a téma, és ha talán nem is pszichológusként szeretnék dolgozni, asztrológiával komolyan kívánok foglalkozni. A saját csillagképemben benne van, hogy egy-két éven belül beleásom magam a témába.
Jöhet a harmadik, negyedik baba?!

-A verebek azt csiripelik, hogy rövidtávú terveidben szerepel egy újabb baba vállalása…

-Ez igaz, de Norbi is rettenetesen vágyik harmadik gyerekre! Bízom benne, ha egy év múlva ilyenkor beszélgetünk, már itt lesz mellettem a bébihordozó, benne egy egészséges, álomszép kisbabával.. Csillagképemben ez is szerepel, mint ahogy az is, hogy ikerpárnak is adhatok életet harmadszorra. Szeretem a kihívásokat, de be kell vallanom, ikerterhességre nem vagyok felkészülve… A Rák csillagjegy szülöttjeként kijelenthetem, hogy a családanya szerep áll hozzám a legközelebb, mindamellett hogy a munkám is fontos, és még az sem izgat, ha alvásra nem jut idő. Nagyon nagy a teherbíró képességem, ráérek majd pihenni idős koromban! A gyerekeim ebbe születtek bele, nagy valószínűséggel ezt a mentalitást öröklik majd. Akár egy új babám születik, akár kettő, én pontosan akkora lendülettel és optimizmussal fogom csinálni mellettük a teendőimet, mint korábban.

-Sokat számít egy nőnek, ha a párja olyan szeretettel és rajongással veszi körül, mint Norbi téged…


-Inkább már olyan, mintha összeolvadtunk volna, amiért hálás vagyok neki! Természetesen vannak közöttünk is súrlódások, hisz ő akar egy személyben a pénzkereső, A Férfi lenni a családban, amit bár idővel, de el kellett fogadnom. Előző kapcsolataimban mindig a maximumot kellett kihoznom magamból, míg Norbi mellett megtehetném, hogy hátradőlök, és nem csinálok semmit, csakhogy az nem én volnék! Az én lelki fejlődésem sokat alakított Norbin is, hiszen ő sem volt mindig olyan kiegyensúlyozott, mint most. Megismerkedésünkkor egyfajta páncél borította, amit kemény munkával, lassanként kellett lefejtenem róla. Az asztrológusom szerint Norbinak egy feladata van ebben az életében: megtanulni szeretni a gyerekeket.

Norbinak különleges feladata van


-Ezt hogy kell értenünk?


-Mivel édesapa nélkül nőtt fel, Norbinak nincs meg az apa-képe. Hogyan is várhattam volna el tőle, hogy az első pillanattól kezdve tökéletes apja legyen a gyerekeinknek, ha fogalma sincs arról, milyen is az? Hat év alatt rengeteget változott pozitív értelemben, holott sok komoly traumát kellett átélnie: 35 év „szünet után” megismerte a vér szerinti édesapját, akit azóta már el is temetett, elveszítette 103 éves dadáját is, és kiderült a veleszületett szívbetegsége: ezek a veszteségek ráébresztették olyan értékekre, amiket nem lehet pénzért megvásárolni. A család egységének fontosságára, a szeretet összetartó erejére. Amikor a gyerekek átkarolják a nyakát, és azt mondják: „szeretlek, apa!” , elérzékenyülve viszonozza szeretetüket. Úgy érzem, Norbit a saját gyerekei tanítják meg arra, hogyan kell jó apának lennie. És ebben nekem is rengeteg munkám fekszik. Soha nem adtam fel, mert tudtam azt, hogy a „befektetésemnek” meglesz az eredménye. Az a feladatom, hogy magamon keresztül segítsek másoknak. Azért tartom fontosnak az előadássorozatot is, hogy megmutassam: vállalom azt, aki vagyok, átadom a megélt tapasztalataimat. Úgy gondolom, ha a tornakazettáimmal át tudtam adni a mozgás örömét, ezekkel az előadásokkal segíteni tudok majd a lelki gondokkal küzdőknek.