Norbi és Réka a lelki gondokkal küzdőknek segít

Rubint Réka és férje, Schobert Norbi irigylésre méltó harmóniában és szeretetben élnek egymással és két gyermekükkel, ám hogy ez ma így legyen, azért együttesen kellett megdolgozniuk.

-Mennyire fontos szerinted egy nő szerepe a családjában, a párkapcsolatában, a gyerekei nevelésében?

-Saját példámból merítve tudom, hogy szinte minden a nőn múlik. Többek közt az is, hogy mit tesz le az asztalra: ezáltal a családja testi-lelki egészsége is. Ezért vállalkoztam erre az előadás sorozatra, amelyet januártól az ország nagyvárosaiban folytatok. Minden előadás más témakört ölel majd fel, neves szakemberek közreműködésével. November 17-én a saját tapasztalataimon keresztül szeretnék útmutatót adni a Nők társkapcsolatban és családban alkotott jelentőségéről. Arról is szót ejtek, hogyan tudjuk motiválni illetve demotiválni a gyerekeinket, hogyan tudunk egészséges kisgyerekből egészséges felnőttet nevelni. Egyelőre csupán hat éves korig terjed a tapasztalatom, mivel Lara most épp ennyi idős , de úgy gondolom, hogy éppen az első 5-6 év az, ami alapjaiban meghatározza egész életünket. Az élet is formál minket a későbbiekben, de az biztos, hogy amit én a szüleimtől hoztam otthonról neveltetésben, az nagyban meghatározta az életutamat.  Norbi tanította meg kommunikálni.

-Piacvezetőek a torna-dvd-id: ezekkel sikerült megteremtened a megfelelő közelséget a mozgás terén a nagyközönség felé, eladásban Norbi anyagait is megvered! Mostantól a lélek felé is nyitni szeretnél?

-A házasság meg a gyereknevelés harmóniájának megteremtése kőkemény munka! Erre mindenkiben megvan a képesség, csak meg kell találni a hozzávezető utat. Fontos a kompromisszumkészség, a tolerancia, a kommunikáció! Azt látom magam körül, hogy sokszor azért mennek tönkre kapcsolatok, mert a felek nem beszélgetnek egymással.

-Irigylésre méltó harmónia sugárzik rólad és Norbiról: ez kezdettől így volt?


-Amikor megismerkedtünk, én voltam az, aki ha a párom megkérdezte tőlem, mi bajom van, azt feleltem rá: „semmi!” Gyerekként ugyanis ezt láttam otthon. Ha édesapám megkérdezte édesanyámat, mi bántja, sok esetben nem kapott választ. Amikor megismertem Norbit, ő döbbentett rá arra, hogy mindig mindent ki kell beszélnünk magunkból. Fontos, hogy egymásnak meséljük el, ami a szívünket nyomja, és ne egy nevető harmadiknak! A problémák megoldását nem mástól kell várni, a mi feladatunk, hogy rendet tegyünk az életünkben. Éppen ezért Norbi sosem hagyja, hogy magamba zárjam, ha bánt valami. Ezzel az előadással szeretnék ráébreszteni másokat is a kommunikáció fontosságára, hiszen tapasztalatból tudom, hogy működik!

Légzés-terapeuta segített rajta


-Norbival való megismerkedésetek után nem sokkal elkezdtél légzés-terapeutához járni: erre miért volt szükséged? Szorongtál?

- Egyik napról a másikra belecsöppentem a Norbit körülvevő médiacirkuszba, nekem pedig, jászberényi lánynak 23 évesen ez túl nagy falatnak bizonyult. Mezőgazdasági munkákkal foglalkozó család tagjaként nőttem fel, imádtam vidéken élni! Meg sem fordult a fejemben, hogy egyszer újságok címlapjain látom majd viszont magam. Norbi őrületes sebességgel élte már akkoriban is az életét, amibe én szinte beleszédültem. De más negatív dolgok is történtek körülöttem gyors egymás utánban: szüleim elváltak – apukám karácsony előtt 3 nappal hagyta el az anyukámat 33 évnyi házasság után -, aztán bizonyos okok miatt el kellett jönnöm akkori munkahelyemről, s mindeközben várandós lettem Larával. Annyira mélyponton voltam a súlyos lelki fájdalmaim miatt, hogy légzésterapeutához fordultam. Úgy éreztem, ezzel nem csak magamnak tartozom, de születendő gyermekemnek is. Majdnem négy évbe került, míg hellyel-közzel rendbe hoztam magam. Egy biztos: ha valaki belekezd saját lelki harmóniájának megteremtésébe, napról-napra jobban fogja magát érezni. Ugyanis minden egyes bennünk rejlő probléma megoldásával egy magasabb szintre kerülünk, amellyel nem csak magunkat, hanem a környezetünket is gyógyítjuk.

Mindenből lehet tanulni

-Rengeteg manapság a gondokkal-bajokkal küzdő ember, és sok az energiavámpír is…

-A magyaroknak rossz szokásuk, hogy imádnak panaszkodni, és nem a saját, hanem mások életével foglalkozni. Épp ezért szeretném az előadásaim keretében elérni azt, hogy olyan információk birtokába jussanak a nők, amit én már megtapasztaltam pozitív-negatív értelemben egyaránt. Úgy vélem, mindenből tanul az ember, mindennek meg kell velünk történnie ahhoz, hogy abból aztán le tudjuk szűrni a megfelelő tanulságokat.