Újra kell tárgyalni Travolta ügyét

Új tárgyalást rendeltek el a Bahama-szigeteken John Travolta zsarolóinak ügyében szerdán, miután egy politikus pártjának nagygyűlésén előre "kihirdette" az ítéletet, pedig az esküdtszék még be sem fejezte tanácskozását.

Az ügyben egy mentőst és egy időközben lemondott bahamai szenátort azzal vádolnak, hogy megzsarolták a hollywoodi filmsztárt annak 16 éves fia, Jeff halála kapcsán. Tarino Lightbourne mentőautó-sofőr és a jogi képviselőjeként fellépő Pleasant Bridgewater szenátor azzal fenyegette meg a színészt, hogy ha nem fizet nekik 25 millió dollárt, eljuttatnak a sajtónak egy olyan dokumentumot, amely azt sugallja, hogy Travolta a felelős autista gyermeke haláláért.

Az esküdtszék még be sem fejezte zárt tanácskozását, amikor egy helyi parlamenti képviselő, Picewell Forbes pártjának televízióban és rádióban is élőben közvetített kongresszusán a küldöttek nagy üdvrivalgása közepette bejelentette, hogy pártbéli kollégája, a perbefogott exszenátornő "szabad ember", amiből mindenki azt a következtetést vonta le, hogy a perben felmentő ítélet született. Mind Forbes, mind Bridgewater ugyanannak a pártnak, a Progresszív Liberális Pártnak a tagja.

Anita Allen nem tűzte ki az új tárgyalás időpontját.Travolta ügyvédje azt mondta csütörtökön, hogy a történtek ellenére a filmcsillag továbbra is hajlandó a teljes együttműködésre a bahamai hatóságokkal és kész újból a tanúk padjára állni.

Forrás: MTI