Bocsánatot kért Bagótól Romsics

Bocsánatot kért Bagó Zoltán fideszes politikustól Romsics Imre, aki 2006 márciusában a kalocsai választókerület MDF-es országgyűlési képviselő-jelöltként azt állította, Bagó Zoltán megfenyegette és megzsarolta őt - tájékoztatta a Fidesz sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.

Romsics Imre 2006 márciusában egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fideszes Bagó Zoltán fenyegetéssel próbálta rávenni, lépjen vissza a jelöltségtől. A beszélgetésről titkos hangfelvételt készített az MDF-es politikus, amelynek részleteit nyilvánosságra hozta. A Fidesz az ügy miatt visszaléptette Bagó Zoltánt a képviselő-jelöltségtől, és a pártból való kizárását is kezdeményezte, Orbán Viktor pártelnök pedig az eset miatt levélben kért elnézést Dávid Ibolyától, az MDF elnökétől.

Bagó Zoltán - akit végül nem zártak ki a Fideszből, és a 2006-os önkormányzati választáson képviselőjelöltként indítottak - az ügy miatt polgári peres eljárást indított, és büntetőfeljelentést is tett rágalmazás és magántitoksértés miatt.

A Fidesz sajtóosztályának hétfői közlése szerint az ügyben az idei év nyarára első-, másod- és harmadfokon is bizonyítást nyert, hogy Romsics Imre megsértette Bagó Zoltán jó hírnevét, hiszen valós tényeket valótlannak, és valótlan tényeket valósnak állított be.
Hétfőn a büntetőügy is befejeződött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Bagó Zoltán magánvádlóként elfogadta Romsics Imre bocsánatkérését, amelyben Romsics közli: valótlanul állította, hogy Bagó megfenyegette őt - írta közleményében az ellenzéki párt sajtóosztálya.

Ezzel az ügyet Bagó Zoltán megszüntette, és Romsics Imre vonatkozásában befejezettnek tekinti. Az MDF - mint párt - ellen azonban még folyamatban van egy kártérítési per.

A kommüniké szerint Bagó Zoltán az ügy személyes vonatkozásaival kapcsolatban azt közli: "természetesen megbocsátok Romsics Imrének, én neki soha nem akartam rosszat. Tudom, hogy ő csak eszköz volt". Az igazi bűnösök azok - megfogalmazása szerint -, akik ezt az egészet kitervelték, és ebbe őt belerángatták, majd a mentelmi joguk mögé bújtak.
"Elvárom tehát Karsai Pétertől, Török Endrétől, Csapai Lajostól, Csapody Miklóstól és Szabó Zoltántól, hogy tőlem; illetve Dávid Ibolyától, hogy tőlem is és Orbán Viktor elnök úrtól is kérjenek bocsánatot, hiszen 2006-ban elnök úr – mint utóbb kiderült: alaptalanul – ezt megtette az MDF elnökasszonya felé. Az egész ügyet egyébként mélységesen sajnálom" - közli a sajtóosztályon keresztül Bagó Zoltán.

Forrás: MTI