Így fogyasztunk mi

Napjaink fogyasztói társadalmának karakteres vonásait, előnyös és árnyoldalait, humoros, groteszk vagy megdöbbentő jellegzetességeit bemutató fotókat várnak az Így fogyasztunk mi című országos fogyasztóvédelmi fotópályázatra és kiállításra.

A szervezők elsősorban arra kíváncsiak, hogyan látják a profi és amatőr fotósok napjaink fogyasztói kultúráját - vásárláskor az alkotók elsősorban az egyént vagy a fogyasztó tömeget látják-e. A pályázattal szeretnék felhívni a figyelmet a mindennapi fogyasztóvédelemre, legyen szó vásárlásról vagy reklamációról.

A jelentkezési lapot és a fekete-fehér vagy színes pályaműveket november 15-ig kell beküldeni postán és elektronikus úton is. Minden versenyző legfeljebb öt képpel vagy egy maximum öt fotóból álló sorozattal nevezhet. A beérkezett műveket a kiírók, a sajtó és a szakma képviselőiből álló három tagú szakmai zsűri értékeli. Az első három helyezett, a közönség- és különdíjas alkotás komoly pénznyereményben részesül, amelyek ünnepélyes átadására a pályaművekből rendezett kiállítás megnyitóján, december 14-én kerül sor. Itt a közönség is megismerkedhet a legérdekesebb, legegyedibb képekkel - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A fogyasztóvédelmi fotópályázat részleteit, a jelentkezés feltételeit és a jelentkezési lapot az érdeklődők megtekinthetik a szervezetek honlapjain (www.nfh.hu és www.fome.hu).
Forrás: MTI