LMP: Nem agyatlan fűnyírással kell átalakítani a MÁV-ot

Nem agyatlan fűnyírással kell nekiállni a MÁV - egyébként szükséges - átalakításához, hanem a helyi busz- és vonatmenetrendeket kell összehangolni, és a gerinchálózati, ütemessé tett menetrendhez igazítani - közölte a Lehet Más a Politika.

Álláspontjuk szerint az "ijesztő dilettantizmus lehetetlenné teszi, hogy a hazai vasúthálózatot egy jól működő, regionális alapon szervezett rendszerré alakítsák."

Hozzátették ugyanakkor: nem állítják, hogy minden mellékvonalra szükség van, de abban biztosak, hogy a most nyilvánosságra került lista végrehajtása "óriási, nehezen kijavítható károkat okozna a hazai közlekedésben".

Fónagy János, a Fidesz szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja határozottan elutasítja a vonalbezárási terveket, mert - mint fogalmazott: a vasútvonalak bezárása alapvetően ellentétes Magyarország, a magyar emberek, a magyar gazdaság érdekeivel. Hozzátette: az intézkedés azzal jár, hogy az érintett településeken lakó emberek nem tudnak eljutni munkahelyükre, iskolába, orvoshoz, a közigazgatási központba.

A Kötött pálya blogon is megjelent lista szerint bezárnák a többi között a Győrszabadhegy-Veszprém, a Kaposvár-Siófok, a Mezőtúr-Battonya és a Szeged-Röszke közötti vasúti vonalat is.
Forrás: MTI