Vége! Beteljesületlen magyar álom

Véget ért a pókerálom, utolsó honfitársunk is kiesett a Las- Vegas-i World Series of Poker (WSOP) 10.000 dolláros főversenyéről. Törvényszerű volt a magyarok bukása?

Az ötödik nap jelentette a maradék magyar számára a végállomást a pókeresek világbajnokságaként számon tartott Las Vegasi World Series of Poker (WSOP) 10.000 dollár nevezési díjú no limit hold’em főversenyén. A negyedik nap után állva maradt két magyar versenyző közül Tóth Richárd a 360. lett, miután egy AJ-lapkombinációval, majd egy QK-leosztással is bukott, jutalma 29.911 dollár (közel 6 millió forint) lett végül.

Másik honfitársunk, Ilosvay Zsolt a nagymenő Vitalij Lunkin kiejtése után éppen csak hogy beért a legjobb kétszáz pókeres közé: a 6494 induló közül végül a 199. helyen zárt, amivel 36.626 dollárt (több mint 7 millió forint) kasszírozott.

A WSOP legnagyobb tornáján még 192-en vannak versenyben, a legnagyobb sztárok közül ott van még a korábbi győztes Joe Hachem, JC Tran, David Benyamin, Phil Ivey, Antonio Esfandiari és Noah Boeken is.

Csak emlékeztetőül: a verseny végső győztese, aki ezek szerint sajnos idén már nem lehet magyar potom 8.546.435 dollárt (több mint 1 milliárd 700 millió forint) vihet majd haza.