Az igazi valóban az igazi?

Nagyon kevés az a nő, aki nem találna kivetni valót saját testén. Általában a mellek nagysága, formátlansága okoz gondot a gyengébbik nemnek. Kérdés, hogy a férfiak, hogy állnak a szilikonhoz?

Itt a nyár! A hőmérők higanyszála soha nem látott magasságokba emelkedik, dúl a forróság. Ilyenkor legszívesebben a strandon egy fa árnyékában ki koktélt, ki jéghideg sört kortyolva töltené el a szabadidejét. Viszont nem csak a fürdőkben, hanem az utcán sétálva is egy-egy feltűnően szép, esetleg méretes dekoltázs láttán megfogalmazódik bennünk a kérdés, hogy természeti adottságról van-e szó, vagy csak a plasztikai sebész kiváló munkájának a gyümölcse.

Önbizalom hiánya

Tény, hogy a gyengébbik nem tagjai különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy melleik tökéletesen mutassanak a viselt ruhákiban. Nagyon kevés az a nő, aki teljesen meg lenne elégedve testével, azon belül kebleivel. A legtöbb esetben túl kicsinek, esetleg formátlannak találják. Nem véletlen, hogy a mellnagyobbítás az egyik legkedveltebb és leggyakoribb kérése a pácienseknek, mikor eldöntik, hogy plasztikai sebészhez fordulnak.

Valós ideál

A művészetekben is, mikor egy női testet ábrázolnak, kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a szép melleknek és a formás idimoknak. Ez nem véletlen, hiszen a vonzó testnek fontos szerepe abban, hogy elkerüljék a nőket az önértékelési problémák és hogy felkeltse a férfiak figyelmét. Sajnos sokaknak problémát okoz, hogy teste eltér az „ideáltól”, ami az ismerkedésben és később egy párkapcsolat kialakításában gondot okozhat.
A kis mellet nem csak örökölni lehet. Sok olyan nő van, akinek formás viszonylag nagyobb keble például szoptatás után elveszíti alakját. A szövetek megereszkednek a mirigyállomány elsorvad. Ez a legtöbb esetben önértékelési problémát okoz a nőnek. Nem tartja magát vonzónak, csökken az önbizalma. Több esetben visszautasítja partnere közeledését, mely akár a kapcsolat kihűléséhez is vezethet. Nem hiába mondják, hogy a gyermekvállalás igazi erőpróba.

A beavatkozás

Sokan félnek a protézisbeültetéstől, mert tartanak a veszélyektől, és hogy nem lesz esztétikus. A mai orvosi technológia mellett nem kell attól félni, hogy rossz lesz a végeredmény. A műtét egy könnyed beavatkozást jelent. Persze azért itt sem beszélhetünk 100%-os biztonságról, mint ahogyan semelyik más műtétnél sem, hogy nem történik komplikáció. A szilikon a híresztelésekkel ellentétben nem okoz rákos elváltozást és ha szakszerű a behelyezése szoptani is lehet vele.

Valóban szebb a mű?

A férfiaknál köztudott, hogy sokat számít a mell egy nő külsekének megítélésében. Több kutatásból kiderült, hogy az erősebb nemnek elsőként a hölgyek fenekén és keblein akad meg a tekintete. Fontos tehát a formás kebel, de érdekes módon az urak a szilikon és az eredeti összehasonlításakor a természetességre szavaznak. Ha valaki tehát mellnagyobbításra szánja el magát, fontos, hogy saját önbizalmának a javítása érdekében cselekedjen és ne azért, hogy ezzel próbálja megnyerni az urak figyelmét.