Molnár Anikóval tragédia történt?!

Molnár Anikó gyereket vár! Molnár Anikó elvesztette magzatát? Ezek az elmúlt napok szalagcímei a héten megjelent kulturális újságokban.

Anikó régóta gyereket akar. Vannak így egy páran az országban. Jár egy fiúval. Sok lány jár fiúval országszerte. Ééééésss... Anikó nőgyógyászati beavatkozáson esett túl. Ilyen is volt már a világtörténelemben, s minden bizonnyal lesz is. Hogy Anikó baja miért fontosabb, mint bárki másé? Hát, vele el lehet adni a címlapot, ellentétben Rizi Gizivel a kőbányai Havanna lakótelepen élő varrónővel. Az ő sorsa amúgy lehet, hogy sokkal tragikusabb, de hát nem mindenki tálalja címlapon, hogy reggel rózsaszín bugyit vett fel.

Hogy mi történt a terhességgel, nem tudjuk, mert Anikó nem mondja meg. Ahogy a nem cselekvés politikája is politika, a semmitmondás is lehet hír. Százak és ezrek olvassák, hogy a kultúrsztár mit NEM mondott, s lehet újságolni buszon, villamoson, fodrásznál, a piacon vagy a szomszéddal beszélgetve, hogy „húúúúúú, képzeld el, Molnár Anikó ezt meg ezt meg azt NEM mondta el”. Aztabetyárját. Ezzel még nagyobb sztárok lehetünk az ismerőseink között, csak úgy zabálják majd a szavainkat, hiszen Molnár Anikóból sosem elég, ő mindenkit érdekel, sosem érezzük úgy, hogy sok belőle, s mondjuk elmehetne délre, ahol finom meleg van, s békén hagyhatna minket a senkit nem érdeklő magánéletével.

Nem, ilyeneket nem gondolunk, ki is kérnénk magunknak, ha valaki ilyet gondolni merészelne. Gondolkodunk, hogy bevezetjük a gondolatrendőrséget. Orwell megírta a modellt, már csak realizálni kell. Így Molnár Anikóról csak jót lehetne gondolni. Francba a demokráciával, ha Anikóról van szó! Még az életünket is adnánk érte.