Felháborító! A kormányfő bunkó beszólása

„Nem csodálom, hogy annyi nőt erőszakolnak meg, hiszen olyan szépek és kívánatosak. Milliónyi csodás olasz nő sétál az utcákon” – próbált viccelni Silvio Berlusconi válaszként arra a kérdésre, hogy miért nem tudja a kormány kezelni az eg

Olaszországban az utóbbi hónapokban riasztóan megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma. Az eddig is intenzíven jelen lévő szervezett bűnözés mellett már egyre nagyobb számban fordulnak elő olyan erőszakos bűnesetek is, melynek elkövetői alkalmilag összeállt néhány fős (főleg bevándorlókból álló) csoportok.

Az általuk elkövetett erőszakos bűncselekmények legtöbbször nemcsak az áldozat megverésével, hanem megerőszakolásával is jár. A múlt héten is egy ilyen borzalmas bűncselekmény történt. Egy fiatal párra támadtak, a férfit egy kocsi csomagtartójába zárták, a nőt pedig öt bevándorló brutálisan megerőszakolta.

A rendőrség ez esetben is ugyanolyan tehetetlen volt, mint máskor. Amikor ezt a kormányfőn számon kérték, ő próbálta ezzel a vicces megjegyzéssel megindokolni a rendőri passzivitást.

A beszólás hatására a feministák egyből támadásba lendültek, „bunkó szexistának” nevezve a kormányfőt. Berlusconi próbálta mentegetni magát azzal, hogy szerinte az olaszoknak nem szabad elveszíteni a humorérzéküket még akkor sem, ha ilyen borzalmas dolgok történnek az országban.

Persze, Berlusconi sem csupán a humor eszközével harcol a bűnözés ellen, hanem tettekkel is. Ennek érdekében a napokban megemelte a készenléti rendőrség létszámát és kivezényelt 300 ezer katonát, hogy végre rend legyen az olasz városokban.
Forrás: Bors