Most végre mi dönthetünk a politikusok pénzéről!

Ha életbe lép az a civil kezdeményezés, ami végre-valahára számlakötelessé tenné a politikusok bérezésének jó részét kitevő, úgynevezett költségtérítések felvételét, akkor kevesebb jutna az amúgy is tömött felsőbb zsebekbe - és ami a legfontosabb, mindez

Bérhatárokról, adókedvezményekről, szociális támogatásokról és minden egyéb, bérünket szabályozó lépésről a politika dönt - mi meg ezért nagyon utáljuk őket, ugyanis maguknak (feketén vagy fehéren) valahogy mindig több jut. Most végre visszaadhatjuk nekik a kölcsönt, vagy ha azt azért nem is, de elérhetjük, hogy legalább az ország vezetői ne mutyizzanak annyira látványosan.

Mint az egy korábbi cikkünkben is boncolgattuk, ez a fajta visszaigazolásra nem köteles támogatási összeg hatalmas lehet (jó pár képviselőnek volt képe évenként csaknem húszmilliós összegeket „visszaigényelnie”), vagyis kis túlzással, akár hasraütés-szerűen bemondható - amit persze a képviselő gond nélkül meg is kap. Ráadásul a dolognak némi extra visszásságot ad, hogy ezt a lehetőséget biztosító törvényt ők szavazták meg maguknak. Így az elv - ami ennek a megszüntetését célozza - mindenképpen pozitív, csakhogy itt is akadnak visszásságok.

Seres Mária

Nem az elmélettel, hanem a gyakorlattal akad némi probléma. A kezdeményezést ugyanis Seres Mária indította, akinek személye, és indítékai igen nagy viták kereszttüzébe kerültek az elmúlt időben. Saját bevallása szerint politikával alig törődő háziasszony, míg itt - a honlapon kissé legörgetve - vagy három cikk foglalkozik azzal, hogy valójában a Zöldpárttal erős közösséget vállaló, politikától nem épp elzárkózó hölgyről van szó.

A baj ott kezdődik, hogy mennyre hihetünk egy személynek, aki a politikusokat nevezi becstelennek, de maga is hazug politikus. Valamint a személyes adatainkat tényleg arra (is) akarja felhasználni, hogy a Zöldpártnak hamis EP szavazatokat szerezzen? A kedves olvasó minden információt-kiegészítést megtalál itt.

A Hírextra javasolt megoldása egyszerű: megbízunk a négygyermekes, házi-politikus Seresben. Ugyanis- a polgári törvénykönyvet alapul véve - jóhiszeműséget feltételezve azt gondoljuk, hogy csak így lehetne a nemes célt, vagyis a kétszázezer aláírást összegyűjteni, amivel némi gerincet kényszerítünk tisztelt politikusainkra. Ha meg mégis visszaélnének az adatainkkal, akkor elég ha minden tizedik aláíró megkeresi kedves Máriát, amitől egy életre elmegy majd a kedve mindenféle hasonló, személyes adatokkal való visszaéléstől. Hisz már csak alig nyolcvanezer hiányzik. Rajtunk ne múljon!

Civilek még

Eme „nem biztos hogy teljesen civil” kezdeményezés mellett is aktív a civil szféra, amit az is jelez, hogy február elsejére újra össze akarják hívni a Civil Nemzeti Csúcsot. A szervezők azzal indokolták az új csúcskezdeményezést, hogy a megszorító intézkedéseket látva nem szabad hagyni, hogy ezeket újabbak kövessék. A pontos témát majd a tervezett intézetcsomag adja majd meg, ám erre nem maradt túl sok idejük. Minden esetre ők is támogatják Seres kezdeményezését, így annyira rossz azért csak nem lehet.