Elképesztő! Brutális vérengzés közben dughatnak!

Elképesztő hírekhez jutott hozzá az egyik bulvárlap, amely után az olvasó csak foghatja a fejét és ájuldozhat a döbbenettől, hogy igen, ilyen is lehetséges. Ömlik a vér, és lehet, hogy néhány menet dugás is belefér. Brutális és döbbenetes, amit nem régen

Mázsás disznó zúzott az M3-as autópályán. Mivel ugye az autópályák alapvetően el vannak kerítve, ezért szerkesztőségünk két lehetséges verziót talált arra, hogy eme magában is brutálisan elképesztő történet végére járjunk. Szerkesztőségünk a rövid tanakodás után úgy látta, hogy vagy leesett a malac valami szállító kutricáról, vagy pedig az a megállapításunk, hogy az autópálya el van kerítve, mégsem igaz. Mondjuk talált egy jó kis lyukat az ólszökevény, amelyen keresztül bement túrni a Miskolc felé vezető sávba. Ezzel azonban – s itt teljesedik ki az igazi tragédia - felhívta magára az autósok és a halál figyelmét…

Hogy ki a bánatot érdekel az, hogy egy malac röfög a pályán az érintett autósokon és az esethez kiérkező tűzoltókon kívül, az alighanem örök talány marad. Azt is tudjuk, hogy az illetékes disznót Öcsinek hívják, a sorsa pedig a halál, ugyanis le fogják vágni és hurka-kolbász lesz belőle, meg sült vér. Mindez feltétlenül fontos ahhoz, hogy a napi eladható szenzációhajhász szarság meglegyen, az újságolvasó pedig jól érezze magát. Ugyebár… ha már az a büdös-mocskos politika, ergo a saját sorsunk (mert sajnos arról van szó) egyre kevesebbeket érdekel, akkor legalább pazaroljunk időt és energiát arra, hogy tök lényegtelen marhaságokat olvasunk. Nemde? Logikus.

Vér van benne? Persze, hiszen a disznót le fogják vágni, aki pedig látott már közelről disznóvágást az tudja, hogy az egy véres dolog. Az sem kizárt, hogy miközben a disznó visít és torkon döfik a bökővel, az udvar sarkában B. Jocó lezavar egy gyors menetet az asszonnyal, így aztán a napi pornó elméleti lehetősége is adott – nem kell, hogy ténylegesen megtörténjen, ha csak a lehetőség fennáll, abból már lehet hír.

Valami vén aszott önjelölt sztárocska farka méretéről és/vagy zsírúj melleiről persze kényelmesebb beszélni a buszon, metrón, vonaton, fodrásznál, kocsmában, mint a saját sorsunkról, vagy a világ állásáról. Pedig a politika azért alapvetően meghatározza azt, hogy van-e pénzünk megvenni a nyomdaterméket, amelyben arról a fantasztikus hírről értesülhetünk, hogy egy disznó elszabadult túrás közben, s az M3-as sztráda jelentette számára a végállomást: onnan irány a vágóhíd, biz’isten. Már csak egy ütős címet kell kitalálni, mint például: „Elképesztő! Brutális vérengzés közben dughatnak!”, s kész is a szenzáció. Vérengzés megvan, hiszen a malac kegyetlenül meg fog halni, a dugás elvi lehetősége is adott (ezért a feltételes mód). Haddszójjon.

E sajátos intellektuális orgazmus persze olcsó vigasz, illetve – hogy klasszikust idézzünk – sekély e kéj. Attól, hogy most húúú, de beszólt egyik léhűtő a másiknak nekem konkrétan nem lesz jobb. Attól sem lesz jobb, hogy megtudtam, elrontották a 80 éves (legalábbis annyinak kinéző) volt táncosnő mellplasztikáját. Attól még a napi bajokkal meg kell küzdeni, s lehet, hogy egy pillanatig édeskés örömöt érzek a számban, mert a Fenyő a Krisztiánra szavazott, nem pedig a „tehetségtelen Viktorra”, viszont attól a minden hónapban emelkedő számlát akkor is ki kell csengetni valamiből.

Pina, farok és vér. Máris el van adva, az olvasók lelki szemei előtt különböző testnedvek folynak szanaszéjjel, a bulvárújságok szerkesztői előtt pedig a pénz. Nyilván egy disznóvágás közbeni menet az asszonnyal könnyebben emészthető az ember számára, mint mondjuk az egészségügy átalakításán való elmélkedés.