Öt kilométer kolbász

Több mint öt kilométer kolbászt készítenek azok a csapatok, akik beneveztek az idei, immár 12. alkalommal megrendezésre került Békéscsabai Kolbászfesztiválra.

A szombaton kezdődött kolbászkészítő versenyre rekordszámú, 420 csapat kezdte meg a gyúrást. A versenyzőknek tíz kilogramm húsból kell elkészíteniük a friss kolbászt, amelynek hosszúsága eléri a 12-13 métert. A négyfős csapatok déli tizenkét óráig készíthetik el saját specialitásukat, s munkájukat egyszerre több zsűri is vizsgálja.

A helyi sportcsarnokban és környéken szombat délelőtt már szinte egy tűt sem lehetett elejteni, hiszen nemcsak a küzdőtéren, hanem több, hatalmas sátorban is készülnek a versenyművek, ráadásul a programot több ezer érdeklődő is figyelemmel kíséri. Az idei versenyre az összes környező országból érkeztek csapatok, de gyúrják a kolbászhúst francia, német, finn, angol, sőt amerikai vendégek is.
Forrás: MTI