Felül kell vizsgálni a hajléktalanügyi programot

Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet kedden a fővárosi önkormányzat 1999-es hajléktalanügyi programjának felülvizsgálatával, amire a jogi környezet megváltozása és az ellátásban megjelent új, civil szereplők miatt van szükség - nyilatkozta a városháza ko

Nyáry Krisztián az MTI-nek elmondta, hogy az önkormányzat idén összességében kétmilliárd forintot költ a hajléktalanok ellátására. E feladat teljesítéséhez az önkormányzat hosszú távú szerződéseket köt civil és egyházi szervezetekkel.

Az igazgató közölte, hogy egy februári szociológiai kutatás szerint egy átlagos téli éjszakán mintegy háromezer ember alszik fedél nélkül. Az éjszakai menedékhelyeken 1.800-an, egyéb hajléktalan szállókon pedig 2.800-an töltik az éjszakájukat.

A fővárosban 5.180 működő szálláshely van a hajléktalanok számára a téli hónapokban, de ez rugalmasan bővíthető - jegyezte meg. Hozzátette, hogy az önkormányzat hajléktalanokat ellátó szociális intézménye és a főváros által támogatott civil szervezetek megkezdték a felkészülést az idei téli időszakra.
Forrás: MTI