Vörösborfesztivál

Színes, érdekes programokkal, valamint a hagyományoknak megfelelő kiváló borokkal várja az érdeklődőket a Villányi Vörösbor Fesztivál, melyre október 3. és 5. között kerül sor a baranyai kisvárosban - közölte az esemény főszervezője az MTI-vel kedden.

Béni Gábor borász beszámolt arról, hogy a háromnapos rendezvényre mintegy harmincezer vendéget várnak, akik húsz pincészet borait, három pálinkaház termékeit, továbbá vendéglősök főztjeit kóstolhatják meg a központban felállított standoknál.

Hozzátette: a résztvevők idén először nemcsak villányi és siklósi, hanem balatoni borokkal is ismerkedhetnek, lévén, hogy balatoni borászok meghívott vendégként vesznek részt a fesztiválon.

A rendezvény csúcspontja a szombat délutáni szüreti felvonulás, melyen a reneszánsz évhez kapcsolódva a borrendek tagjai mint Mátyás király és udvari kísérete vonulnak fel. A városban felállított színpadokon fellép a Cotton Club Singers, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, s mások mellett láthatóak és hallhatóak lesznek szerb, sokác és német hagyományőrző együttesek zenészei, táncosai is.
Forrás: MTI