Vége a kurváknak?

Befejeződött a prostitúció kiszorítására indított akció Miskolcon - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa közölte: a miskolci rendőrkapitányság egy hónapig tartó

A fokozott ellenőrzés augusztus 25-től indult. A szerdán lezárult akcióban jelentős szerephez jutottak a kép- és hangrögzítő berendezéssel ellátott szolgálati gépjárművek, amelyek "fürkészve" járták Miskolc védett közterületeit. A berendezések minden prostitúciós jogsértést dokumentáltak: nemcsak azokat, akik a testüket árulták, hanem azokat is, akik vevők voltak ezekre az ajánlatokra - tette hozzá.

Kifejtette: a program nem fejeződik be, csak némiképp átalakul. Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban szintén kamerával felszerelt, de megkülönböztető jelzéssel el nem látott szolgálati gépjárművek - úgynevezett civil autók - cirkálnak majd a városban.

Az ellenőrzés statisztikai eredményéről azt mondta: a rendőrök összesen 162 főt igazoltattak, 26 főt állítottak elő a rendőrkapitányságra, 4 elfogatóparancs miatt körözött személyt kerítettek kézre, 8 embert vettek szabálysértési őrizetbe, és 41 fővel szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények miatt.
Forrás: MTI