Végre hideg lesz

"A melegfelvonulás óta szinte engedélyezetté vált Magyarországon a homofóbia.(...) Az emberek egy része a cigányok után most talált egy újabb csoportot, amelyiket nyíltan lehet utálni"

Az őket itthon ért atrocitások miatt egyre több magyarországi meleg személyben merül fel az emigrálás gondolata. Itt csak rosszabb lesz a helyzet, aki beszél nyelveket, jobban teszi, ha elmegy - mondta el a Népszabadságnak csak Róbert néven nyilatkozó, ugyancsak külföldre készülő fiatalember.

Véleménye szerint a meleg szórakozóhelyek elleni támadások és a melegfelvonuláson történt események sokakban megerősítették a homofóbiát. Elmondta: az emberek egy része a cigányok után most talált egy újabb csoportot, amelyiket nyíltan lehet utálni.

Lassan nem az lesz a kihívás, hogy menj, hanem az, hogy maradj - erősítette meg Róbert véleményét az Emma néven nyilatkozó hölgy, aki leszbikus partnerével neveli kislányukat, és leginkább a gyermek érdekében gondolkodik a távozáson.

Neki nem saját magát, hanem minket kell vállalnia, és ez épp elég nehéz ellenséges környezet nélkül is - mondta.

Kuszing Gábor, a melegfelvonulás egyik szervezője, a Patent Egyesület képviselője közölte: a melegfelvonulás óta szinte engedélyezetté vált Magyarországon a homofóbia, ezért az emigrálás egyre gyakoribb téma a melegközösségekben. Szerinte a hatóságoknak nem lenne szabad megvárniuk, hogy tömegessé váljon a kivándorlás.
Forrás: hirado.hu