Slágerek: Eb, Mercedes

A Mercedes döntése, hogy Kecskemétre telepíti új autógyárát, az elmúlt időszak egyik legjelentősebb fejleményének bizonyult - derül ki a Medián felméréséből, amelyet a Népszabadság tett közzé.

Az emberek 81 százaléka hallott a Merdeces döntéséről, sőt 22 százalék "fejből" is megemlítette a legfontosabb események sorában. Ezzel egyébként - a futball Eb mögött - az olaj- és benzináremelésekkel, illetve a fuvarosok tiltakozásával holtversenyben a második helyre került a jelentős események listáján.

A kecskeméti beruházást lényegesen nagyobb horderejűnek ítélik az emberek, mint az időszak másik sikersztoriját, az Európai Unió kutatás-fejlesztési központjának Budapestre telepítését: ezt csupán 4 százalék említette a kiemelkedő események közt.

Ami a beruházás megítélését illeti, a kormánypárti szavazók kedvezőbben is értékelik az eseményt, mint az ellenzékiek vagy azok, akik nem szavaznának, illetve nem tudják, kire adnák voksukat, Ám e kisebb különbségek mellett mindhárom körben kifejezetten jó hírnek tartják - derül ki a kutatásból, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából 2008. június 24-én készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet az ország felnőtt népességét reprezentáló ezer fő telefonos megkérdezésével.
Forrás: MTI