Sorsdöntő lehet az első találkozás anyóspajtással

Ha egy kapcsolat komolyra fordul, előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a szülők szeretnék megismerni gyermekük választottját. A nők ilyenkor úgy izgulnak, mintha legalább is már az esküvőre kéne menniük. És igazuk is van, egy szigorú anyósjelölt néhány

Nem szabad lebecsülni az első találkozást párunk szüleivel. A nőknek leginkább a jövendőbeli anyóst kell megnyerniük, görcsölnek is rendesen, hogy minden sikerüljön. Azt mondják, egy okos férfi megtalálja a módját, hogy megkímélje kedvesét a felkészülés stresszétől. Lazán odaszól: drágám, ugorjunk már föl anyámhoz, el kell hozni az oltási bizonyítványomat. Ha ez olyan egyszerű lenne! Mert meglehet, hogy az imádott nő aznap hullafáradt, úgy érzi magát, mint egy elhasznált mosogatórongy. Esetleg ráférne már egy hajmosás is, nincs rendesen fölöltözve, szóval nem mindig a kézenfekvő megoldás hozza meg a sikert.

Természetesen a gondosan megtervezett bemutatási ceremónia sok-sok izgalommal jár, ám mégis megadja a lehetőségét egy alapos fölkészülésnek. Mert mondjon bárki is bármit: még egy amazontermészetű Mártának is rá kell hangolódnia a nagy találkozásra. És nem árulunk el nagy titkot, hogy az igazi kihívást az jelenti, hogy sikerüljön bevágódni kedvesünk édesanyjánál. Félelmeinket csak táplálja, hogy túl sok anyósviccet hallani ebben a témakörben, ezért már eleve úgy gondoljuk, hogy nem lehetünk elég jók és megnyerők. Az igazsághoz tartozik persze az is, hogy párunk szülei bizonyára nem emberevők, szeretik saját fiukat, igyekeznek is a kedvében járni, tehát nem lesznek majd kibírhatatlanok. A siker érdekében azonban fogadj meg néhány jó tanácsot:

1. Legyél érdeklődő. Tudj meg mindent a szülőkről, főként anyóspajtásról, párod gyermekkoráról. Ezekkel az információkkal fölvértezve már körvonalazódhat, hogy mire kell ügyelned.

2. Ne készíts előre „forgatókönyvet”, hogy miként zajlik majd le a találkozás. Minden máshogy alakulhat, hagyd a véletlenre, és próbálj úrrá lenni rajta.

3. Legyél magabiztos, de ne nagyképű. Menj fodrászhoz, kozmetikushoz, és ha gondolod, vehetsz egy új ruhát is. Lényeg, hogy érezd magad minél jobban a bőrödben.

4. Ne öltözz túl kihívóan. Egyetlen fiús mama sem akar egy mondén, nagyvilági nőt látni szeme kincse mellett. Na, és annak sem örül, ha élete párja, a papa egész este a te dekoltázsodat bámulja. Légy finoman elegáns.

5. Minden édesanya a legjobbat szeretné gyermekének, a kiszeemelt lány legyen szép, okos, tehetős és nagyon szerény. Ezért csalogasd elő magadból a legbájosabb éned.

6. Ha ebédre vagy vacsorára hívtak, ajánld föl segítséged a terítésnél, vagy később a mosogatásnál. Jobb érzésű anyósjelölt úgysem fogadja el, de jólesik neki. És ha mégis él a felkínált segítséggel, a konyhában beszélgethettek egy jóízűt. Plusz pont, ha még a főztjét is megdicséred, netán elkéred valamelyik étel receptjét.

7. Ha úgy érzed, hogy nehéz kibírni őket, gondolj rá: ők adtak életet annak, akit szeretsz, fölnevelték jóban, rosszban.

8. Ne sértődj meg nyomban, ha nem gyújtanak örömtüzeket érkezésedkor. Lehet, hogy ők még a kisfiút látják gyermekükben, és még nem barátkoztak meg a gondolattal: a kissrác fölnőtt, és asszonyt szerzett magának. Légy empatikus. Lesz még időd megpuhítani őket.
Soha ne mond az első találkozásnál:

• Ebben a szép nagy lakásban még mi is elférnénk.
• De szép a ruhája, a tantim is vett ilyet a turkálóban.
• Egy kicsit elkényeztették ezt a fiút, a kisujját sem mozdítja otthon.
• Én nem keresek valami jól, de a kisdrágám majd eltart.
• Óriási esküvőt szeretnék, legalább száz-százötven vendéggel, limuzinnal, uszályos ruhával.
• Sok gyereket szeretnék a lehető leggyorsabban.
• Utálok főzni, tiszta időpocsékolás az egész, helyette inkább fölrakok egy arcpakolást.
• Jó volt a nyaralásunk a Balatonnál, de az exemmel tavaly a Seychelle szigeteken voltunk.
Vannak mondatok, amire számítani lehet, és el kell viselned:

• A kisfiam úgy szereti…
• Nálatok talán nem szokás, ám a mi családunk…
• Igazán nem akarok beleszólni, de…
• Nem tudom, hogy te hogy készíted a paprikás krumplit, a kisfiam úgy szereti, hogy…
Forrás: Star magazin