Zene, próza, ének, rajz Cohen alapján

A "Book of Longing" - Philip Glass legújabb műve - egy egész estét betöltő, zenekarra, énekhangra, prózára, valamint képi világra komponált koncertmű, mely Leonard Cohen utóbbi 20 év során papírra vetett versei és szabadkézi rajzai alapján állt össze.

A "Book of Longing" - Philip Glass legújabb műve - egy egész estét betöltő, zenekarra, énekhangra, prózára, valamint képi világra komponált koncertmű, mely Leonard Cohen utóbbi 20 év során papírra vetett versei és szabadkézi rajzai alapján állt össze. A koncert e laza kategóriákhoz tartozó költemények kollekciója, ahol a zene egy nyolc muzsikusból álló együttes tolmácsolásában csendül fel, melyben maga Philip Glass is közreműködik, Leonard Cohen hangja pedig felvételről hallható. Mindennek július 3-án és 4-én lehet szem- és fültanúja a közönség.

Július 4-én az esti koncert előtti beszélgetés végén - melyet a Kontroll Csoportból és a Kampec Doloresből ismert Hajnóczi Csaba vezet, s melyre a belépés díjtalan - az érdeklődők is feltehetik Philip Glasshoz intézett kérdéseiket.

2008. július 3 és 4.
Művészetek Palotája
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Forrás: MTI-OTS