Borászkodik a műsorvezető

A rádiós 10 éve rajong a csodás magyar borokért. Rókusfalvy Pál véletlenül csöppent bele a borászok világába. Ennek éppen egy évtizede.

- A véletlennek hatalmas jelentősége van. Ha tíz éve nem megyek el Etyekre, egészen másként alakult volna az életem. Az unokatestvérem elvitt egy borkóstolóra, ami nagyon jól sikerült, ezért elmentem következő héten is, meg azután, és így tovább. Végül az etyeki borászok rábeszéltek, hogy borászkodjak velük.

Pali szerint a borászat egy tanulható dolog, amit kitartással és szorgalommal bárki elsajátíthat. Egy dolgot azonban minden érdeklődőnek szem előtt kell tartania:

- Bár a bor nem alkohol, hanem kultúra, azért mégis oda kell figyelni, hogy egy-egy kóstoló után ne üljön volán mögé az ember. Éppen ezért az Etyeki Pincefesztiválon, a borászok két napos ünnepén szeretnénk megőrizni a minőséget. A hétvégén mindenkit arra buzdítunk, hogy csak annyit fogyasszon, hogy felelőssen tudjon dönteni a hazajutásról. Idén először lesz „Iszik vagy vezet” sátor, ahol szondáztatás és reakcióidő-mérés is helyet kap. Ezen kívül lehetőség lesz arra, hogy akár azonnal sofőrsegélyt rendeljenek a látogatók.

A barátságos hangulatú Etyeki Pincefesztivál május 24-25 között kerül megrendezésre, természetesen Etyeken.
Forrás: netbulvar.hu