Hányszor jön a nagy Ő?

Leheteséges, hogy az ember többször is megtalálja a nagy Őt? Szakértőnk szerint igen. A párválasztást érdemes korosztályok szerint kategorizálni, hiszen másra vágyunk fiatal, felnőtt és öreg korunkban is.

Mint ahogy az öltözködésben sem szabad a szezont a fazonnal keverni, így nekünk sem ajánlott huszon évesen 50 éves párt keresni vagy választani.

Ezt azért érdemes a fejünkben tartani, mert így nem állunk értetlenül a párunkkal szemben, hogy miért akar számunkra lényegtelen célokat megvalósítani, és hogy miért a bulizáson jár az esze a családalapítás helyett?

- Igazán csak harminc év felett tudunk pár választani, hiszen akkorra már teljesen kiforott és megérett a személyiségünk. Aki húsz évesen már családalapításra adja a fejét, az ne is csodálkozzon azon, ha pár év múlva válásra kerül sor – mondta Dr. Sebestény Balázs pszichológus.

Ennek az a legfőbb oka, hogy a fiatalokat huszonévesen csak a szex érdekli és motiválja. Azonban ez nagyrészt csak a férfiakra igaz, mivel a nők már ennyi idősen is olyan partnerről álmodnak, aki erős, de mégis gyengéd és apaként is megállná a helyét.

- Felnőtt korban már inkább az anyagi és érzelmi biztonság dominál, a 60 év felettieknél pedig a szex és hogy mennyire támogatják egymást a partnerek. Kevesen hinnék, de ennyi idősen is aktív szexuális életet élnek a párok, persze csak azok, akik nem dohányoznak és nem is isznak.

Pszichológusunk elárulta, hogy az ember életében három-négy olyan pillanat van, amelyből fergeteges szerelem is kialakulhat. Ám sokan nem tulajdonítanak ennek nagy jelentőséget, így csak tovább sétálnak.
Forrás: Pont FM 88.1