Játszóteret "fogadtak örökbe"

A Máltai Szeretetszolgálat több játszóteret üzemeltet, megelőzendő az ingerszegény környezetből vagy unalomból fakadó bűnözést. Ebbéli munkájukat segíti az ingatlan.com internetes ingatlanhirdetési központ, amely egymillió forintért "örökbe fogadta", azaz

Ez a költség tartalmazza a III. kerület, Tímár utcai játszótér és a játszóház tisztántartásának, javításainak költségeit.

Budapesten hét, hat vidéki városban pedig egy-egy "máltai" játszótér működik. Morva Emília, a szeretetszolgálat egyik munkatársa az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet rá, hogy a Játszva megelőzni nevű programjuk célja a hátrányos helyzetű, lakótelepi környezetben csellengő fiatalok segítése, támogatása.

A játszótereiken található 100 négyzetméteres, játékkölcsönzővel ellátott játszóház azt is lehetővé teszi, hogy rossz időben is fogadhassák a gyerekeket.

Egy ilyen játszótér több millió forintba kerül, ezt az összeget többféle forrásból hozzák össze, gyakran elég nehezen, amint azt a szeretetszolgálat közleménye kifejti.

Minden fillérre szükségük van, ezért jól jött számukra az ingatlan.com támogatása.

Forrás: MTI