A Jazz Steps és Micheller Myrtill koncertje

A Jazz Steps a hazai swing és mainstream jazz színvonalas együttese pénteken a Budapest Jazz Klubban (VIII. Múzeum u 7.) ad koncertet. Vendégművészként a számos hazai együttessel koncertező Micheller Myrtill lép fel a zenekarral.

A Jazz Steps a 30-as 40-es évek népszerű jazz stílusát játssza. A zenekar 2000-ben alakult és külföldön is szép sikereket ért el.

A Jazz Steps együttes tagjai kiváló zenei háttérrel rendelkeznek (Zeneakadémiát, Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát végeztek). Ez a biztos szakmai háttér is előre garantálja a minőséget, fűszerezve Urbán Orsi énekhangjával.

Az együttes csupa ismert és elismert "szakmai zseni" dalait dolgozza fel - akár régi, recsegő lemezekről. Többek között előadják Count Basie, Lester Young, Duke Ellington, Ben Webster, Benny Goodman, Louis Armstrong ismert és ritkábban hallott számait.

Micheller Myrtill a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-ének tanszékén szerzett diplomát, 1993 óta folyamatosan dolgozik énekesként a jazz és pop zene legkülönbözőbb területein. Fellépett a Bergendy Szalonzenekarral, Hevesi Tamással, Cserháti Zsuzsával, Gerendás Péterrel és a Benkó Dixieland Banddel. Több mint 30 kiadvány közreműködője.
Forrás: MTI