Maci Laci Macedoniában - Pénzbüntetés, mert szerette a mézet

Egy macedón bíróság körülbelül 580 ezer forintnak megfelelő kártérítést ítélt meg egy méhésznek. A pénzt azonban a méztolvaj helyett az állam fizeti meg, ugyanis a „vádlott” egy vadon élő medve volt.

A görög határ közelében fekvő Bitola város bírósága hozta ezt a meglehetősen szokatlan ítéletet, miután a kárvallott méhész már nem tudott mit tenni a kaptárait rendszeresen kifosztó medve ellen és beperelte a mackót. A védett állatot ugyanis lelőni nem lehet.

Zoran Kiszeloszki eleinte tűzzel és füstöléssel, majd zajkeltéssel próbálta kaptáraitól elriasztani a mézkedvelő macit. Még külön áramfejlesztőt is vásárolt, hogy reflektorokkal bevilágítsa a kaptárak környékét és, hogy fülsiketítő hangerővel bömböltessen szerb népzenét. Amikor azonban a generátor lemerült, a mézet igen kedvelő medve azonnal megjelent és újból kifosztotta a kaptárakat.

Bár a bíróság elítélte a mackót, az ítélet kézbesítésével bajban vannak. A medve lakhelye ugyanis továbbra is ismeretlen - valamelyik barlang vagy málnabokor töve lehet a macedón hegyekben.
Forrás: netbulvar.hu