Rajzfilmsorozat gyerekversekből és dalokból

A tavaly Oscar-díjra jelölt Maestro alkotójának, M. Tóth Gézának a vezetésével a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció Szakos hallgatói tizenhét részes rajzfilmsorozatot készítenek tavasszal - tájékoztatta az egyszervolt.hu internetes gyerekportál

Az animációs filmsorozat négy dal, továbbá Jónás Tamás, Kukorelly Endre, Kántor Péter, Kis Ottó, Lackfi János, Nyulász Péter, Ranschburg Jenő, Tóth Krisztina, valamint Varró Dániel tizenhárom versének felhasználásával készül - írta Nyulász Péter, az egyszervolt.hu kommunikációs vezetője, hozzáfűzve, hogy a verseket és a dalokat az internetes oldal szerkesztősége válogatta.

Az ismertető szerint a sorozat első részeit már nyáron láthatják az érdeklődők a www.egyszervolt.hu oldalon, az animációk között.

A kommunikációs vezető felidézte, hogy a sorozat elkészítésének ötletével az egyszervolt.hu kereste fel a MOME Animáció Szak vezetőjét, Fülöp Józsefet, aki felkarolta a kezdeményezést.

Nyulász Péter közlése szerint az együttműködő partnerek célja a filmsorozattal, hogy a kereskedelmi dömpingáru, illetve a hagyományosan ismert klasszikusok mellett a mai kortárs gyerekirodalommal bővítsék a választékot.

Az egyszervolt.hu portál a gyermekkultúra ápolására és fejlesztésére jött létre 2002 februárjában. A honlapon megközelítőleg harminc animációs film tekinthető meg.

Forrás: MTI