Imét tilosban járt a hetilap

Másodszor is bejutottak a bukaresti légi kikötő, az otopeni-i Henri Coanda repülőtér idegenek számára lezárt területére az Academia Catavencu szatírikus román hetilap munkatársai, ezúttal azonban nem jutottak olyan messzire, mint decemberben, amikor siker

Az újságírók akciójukkal azt akarták tesztelni, hogy a főváros légi kikötőjében megfelelően működik-e már a biztonsági szűrő. Decemberben nem túl szívderítő sikerélményt okozott számukra, hogy "lyukat" találtak a rendszeren. Akkor ugyanis egészen a kifutópályáig, a repülőkig jutottak.

Akkor is, most is egy cég képviselőinek álcázták magukat. A decemberi "balhét" még büntetlenül megúszták, a biztonságért felelős illetékesek is örülhettek, hogy hajuk szála sem görbült.

A minapi akció úgy kezdődött, hogy érkezéskor az újságírók azt mondták az őröknek: egy reklámügynökséget képviselnek, és találkozójuk van a Tarom román légitársaság igazgatójával. Így sikerült bejutniuk egy olyan helyiségbe, ahová utasoknak tilos a belépés, de a titkosszolgálatok ügynökei idejében megakadályozták továbbhaladásukat. Le is tartóztatták őket a televíziós kamerák előtt.

Most minddkét fél győztesnek tartja magát. A Catavencu munkatársai azt hangoztatják, bár a decemberi incidens óta megerősítették a biztonsági intézkedéseket, a reptér még mindig nem elég védett. A hatóságok viszont éppen arra büszkék, hogy ezúttal már "feleúton" fülön csípték az illetéktelen besurranókat.

Forrás: MTI